Medzi top 10 najlepších zamestnávateľov Európy patrí Volkswagen

Závod Volkswagen Slovakia v Bratislave.Závod Volkswagen Slovakia v Bratislave. Zdroj: TASR

Bratislavský závod získal ocenenie v súťaži European busness Awards v kategórii Zamestnávateľ roka. Stalo sa tak po prvýkrát, že cenu získal slovenský zamestnávateľ.

Volkswagen Slovakia sa môže pochváliť poskytovaním nadštandardných benefitov pre svojich zamestnancov. Zamestnanom poskytujú príspevky na dovolenky, príspevky pri pracovnom jubileu, pri narodení dieťaťa, 13. a 14. plat, príspevok k doplnkovému dôchodkovému sporeniu, bezúročné pôžičky do výšky 16 600 eur, ako aj zľavy na nákup vozidiel koncernových značiek. Informujú dnešné Hospodárske noviny.

„Presvedčili sme vysokou kvalitou personálnych služieb, ktoré majú naši zamestnanci k dispozícii,“ vysvetľuje hovorca závodu Vladimír Machalík.

Hodnotiacimi kritériami pri získaní ocenenia European Business Award boli príležitosti zamestnancov na rôznych vzdelávacích programov, ako aj možnosti ďalšieho uplatnenia v spoločnosti. U zamestnávateľov, ktorí získali ocenenie v prvej desiatke najlepších zamestnávateľov, sa hodnotila aj schopnosť firmy inšpirovať a motivovať svojich zamestnancov, poskytovať im odborné a vzdelávacie programy, ako aj nájsť rovnováhu medzi pracovným a rodinným životom. Najlepšie kritéria spĺňala grécka spoločnosť Hydeia Hospital, ktorá prevádzkuje sieť nemocníc a zdravotníckych zariadení.  Tá získala prvenstvo v kategórii Najlepší zamestnávateľ Európy.

Top 10 najlepších zamestnávateľov Európy

  1. Hygeia Hospital (Grécko)
  2. AstraZeneca Vulgaria (Bulharsko)
  3. Mondelez International (Bulharsko)
  4. Marvena (Bulharsko)
  5. Sage Espana (Španielsko)
  6. Bio verlag (Nemecko)
  7. SBS Finland Oy (Fínsko)
  8. Volkswagen Slovakia (Slovensko)
  9. Everis (Španielsko)
  10. The Chemistry Group (Veľká Británia)
Viac o téme: Volkswagen Cena Ocenenie Najlepší Zamestnávateľ Slovakia Awards Business European
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: Hospodárske noviny; businessawardseurope.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy