Nikto nepozná lepšie svoje pracovné miesto ako zamestnanec

Nikto totiž nepozná dané pracovné miesto lepšie ako sám zamestnanec, ktorý na ňom pracuje.Nikto totiž nepozná dané pracovné miesto lepšie ako sám zamestnanec, ktorý na ňom pracuje. Zdroj: photl.com

Takmer 9400 zlepšovacích návrhov podalo v roku 2012 celkovo 2800 zamestnancov Volkswagen Slovakia. Ušetrili tým v roku 2012 firme dosiaľ najvyšší objem finančných prostriedkov, a to 6,44 milióna eur.

Prostredníctvom ekologických zlepšovacích návrhov spoločnosti ušetrili 2,7 milióna kilowatthodín elektrickej energie, 5000 m3 zemného plynu a 659 ton CO2.

Každý zlepšovateľ, ktorý podal a zrealizoval návrh, bol odmenený. Za návrh s merateľným prínosom mohol získať 10 % z ročnej ušetrenej sumy po odpočítaní nákladov až do 8300 eur. Najvyššie odmeny za svoje návrhy získali v minulom roku desiati zlepšovatelia. Autori nemerateľných zlepšení dostali za každý návrh 20 eur.

Manažment ideí a proces neustáleho zlepšovania KVP koncernového výrobného systému umožňuje zamestnancom VW SK aktívne sa podieľať na uskutočňovaní zmien a zlepšení. Môžu tak ovplyvniť rozvoj podniku, zvýšiť jeho konkurencieschopnosť a zmeniť svoje pracovné prostredie. Nikto totiž nepozná dané pracovné miesto lepšie ako sám zamestnanec, ktorý na ňom pracuje.

Viac o téme: Volkswagen Domáce Odmeny Zamestnanci Slovakia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy