Úrad práce schválil 17 žiadostí o príspevok na zamestnávanie mladých

Úrad práce schválil príspevok na zamestnávanie mladých.Úrad práce schválil príspevok na zamestnávanie mladých. Zdroj: photl.com

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Banskej Štiavnici schválil celkovo 17 žiadostí o príspevok na zamestnávanie mladých. Projekty počítajú s vytvorením celkovo 41 nových pracovných miest.

Ako informovala Adriana Melicherčíková z Oddelenia informatiky a štatistiky ÚPSVaR v Banskej Štiavnici, od decembra 2012 do februára 2013 bolo úradu práce doručených celkovo 32 žiadostí týkajúcich sa národných projektov Podpora zamestnávania nezamestnaných v samospráve a Podpora vytvárania pracovných miest.

"V rámci národného projektu Podpora zamestnávania nezamestnaných v samospráve úrad práce zaevidoval celkovo sedem žiadostí o príspevok. V decembri bolo prijatých a schválených päť žiadostí, ktoré vytvoria šesť nových pracovných miest a v januári boli prijaté a schválené dve žiadosti, ktoré počítajú s vytvorením dvoch nových pracovných miest," priblížila Melicherčíková.

V rámci národného projektu Podpora vytvárania pracovných miest ÚPSVaR zaevidoval celkovo 25 žiadostí.

"V decembri sme schválili tri žiadosti, ktoré počítajú s vytvorením štyroch pracovných miest, v januári sme prijali celkovo osem žiadostí, sedem z nich bolo schválených a vytvoria 11 nových pracovných miest. Doposiaľ sme v rámci mesiaca február prijali 14 žiadostí, ktoré počítajú s vytvorením 18 nových pracovných miest. Komisia, ktorá bude posudzovať žiadosti prijaté v tomto mesiaci, zasadne v priebehu budúceho týždňa," doplnila Melicherčíková.

O príspevky na podporu vytvárania nových pracovných miest pre uchádzačov o zamestnanie do 29 rokov možno žiadať od 12. novembra 2012 do októbra 2013. Príspevok na vytvorené pracovné miesto v podnikateľskom sektore má byť na úrovni 95 % z maximálnej výšky príspevku, ktorú rezort práce vyčíslil na 456,57 eura. Príspevok má úrad práce poskytovať počas 12 mesiacov. Následne bude zamestnávateľ povinný udržať toto pracovné miesto minimálne počas šiestich mesiacov. O podporu na zamestnanie osôb bez práce na plný pracovný úväzok môžu žiadať aj samosprávy.
 

Viac o téme: Na Domáce Bystrica Úrad Nové Banská Práce Príspevok Zamestnávanie Žiadosti Miesta Pracovné Mladých
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy