Vo Volkswagene porastú mzdy

Vedenie automobilky Volkswagen Slovakia ukončilo s odbormi vo firme kolektívne vyjednávanie.Vedenie automobilky Volkswagen Slovakia ukončilo s odbormi vo firme kolektívne vyjednávanie. Zdroj: photl.com

Niekoľkomesačné vyjednávanie odborov s vedením v automobilke skončilo dohodou, kedy sa od budúceho roka zvýšia mzdy o 4,8 percent.

Vedenie automobilky Volkswagen Slovakia ukončilo s odbormi vo firme kolektívne vyjednávanie pre rok 2013. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Vladimír Machalík. Niekoľkomesačné vyjednávania pritom sprevádzalo aj vyhlásenie štrajkovej pohotovosti zamestnancov na začiatku októbra.

Tarifné mzdy v slovenskom Volkswagene sa podľa dohody k 1. januáru budúceho roka zvýšia o 4,8 %. Súčasne zamestnanci dostanú dve jednorazové platby, v októbri 2012 vo výške 200 eur a v januári 2014 v sume 100 eur. Príplatky za prácu v nočnej zmene a v nepretržitej prevádzke sa zvýšia o 3 %.

"Mzdy zamestnancov sa náležite zvýšia. Šli sme až na hranu toho, čo dovoľujú zostrené podmienky medzinárodnej konkurencieschopnosti v automobilovom priemysle. Na posilnenie našej konkurencieschopnosti budeme aj naďalej investovať do kvalifikácie zamestnancov, inovácií výrobných procesov a zvyšovania produktivity," konštatoval člen predstavenstva pre personálnu oblasť VW SK Wilfried von Rath.

"Po náročných vyjednávaniach sme dospeli k vzájomnej dohode. Sociálne a finančné istoty našich zamestnancom sme zlepšili. Je to ocenením ich nasadenia a angažovanosti. Kládli sme veľký dôraz na vyrovnanie inflácie a zvýšenie reálnej mzdy," zhodnotil šéf odborov vo VW SK Zoroslav Smolinský.

Nová kolektívna zmluva je platná do 31. marca 2014.
 

Viac o téme: Volkswagen Domáce Mzda Zamestnanci Vyjednávanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy