Ste v strese a nervozita vyhráva? Tieto triky vám zázračne dvihnú sebavedomie

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Ak sa ocitnete v novej situácii, môžete sa cítiť nepohodlne, bez ohľadu na to koľko sebadôvery zvyčajne máte. Či už ste na stretnutí, pohovore, alebo ste práve nastúpili do práce, skúste týchto sedem tipov, aby ste sa cítili sebavedomo aj vtedy, keď vyhráva nervozita.

  1. Pozor na postoj
    Stojte rovno! Vzpriamený postoj si udržujte sa všetkých okolností. Neprekrižujte ruky a neskláňajte hlavu. Dbajte na svoj neverbálny prejav rovno ako na svoje slová.
  2. Udržujte očný kontakt
    Napriek tomu, že to je možno trochu čudné, snažte sa udržiavať očný kontakt, keď sa s niekým stretnete či hovoríte.
  3. Dbajte na oblečenie
    Ak vyzeráte dobre aj sa dobre cítite a keď sa cítite dobre, vyžarujete prirodzenú sebadôveru. Pokiaľ začínate v novej práce, pokojne choďte na nákupy a doprajte si nový outfit, ktorý vám skutočne pristane, aby ste sa cítili profesionálne.
  4. Neospravedlňujte sa neustále
    Ospravedlňovanie sa za každú jednu vec, vrátane drobností ako napríklad pár rozliatych kvapiek vody, z vás robí v očiach iných rohožkou a okolie to len upozorní na váš nedostatok sebadôvery.
  5. Neváhajte sa ozvať
    Možno ste v práci noví, no to neznamená, že nemáte právo povedať svoj názor na stretnutí či pred kolegami. Pokiaľ svoj nápad považujete za dobrý, pokojne sa ozvite.
  6. Usmievajte sa
    Úsmev je jednoduchý spôsob ako dať najavo svoju sebadôveru a radosť. Svoje prirodzené napätie ním bez problémov zmiernite, a teda ak sa budete usmievať dosť dlho, budete sa cítiť nielen zrelaxovane ale aj istejšie.
  7. Pýtajte sa
    Ak konverzujete s niekým ku komu vzhliadate či je vás nadriadený a začnete mať pocit nedostatku sebadôvery, jednoducho otočte rozhovor na druhú osobu. Pýtajte sa jej otázky, aby ste od seba odviedli pozornosť.
Viac o téme: Pomoc Tip Práca Trik Sebadôvera
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy