Neverbálna komunikácia nie je výmysel: Využite reč tela vo svoj prospech

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockhphotos.com

Reč tela o vás prezrádza viac, ako by ste si mohli myslieť. Bez toto, aby ste povedali, čo i len slovo, dokážu ostatní odčítať vašu náladu a postoje. Podľa knihy Leily Lowndes – Ako sa rozprávať k hocikým – dokážete si tým, ako sa správate získať i udržať sympatie akejkoľvek osoby len používaním správnych odtienkov neverbálnej komunikácie. Vyskúšajte niektorú z týchto techník.

Úsmev je dôležitý

Keď niekoho spoznávate, zabudnite na bezprostredný úsmev. Ak tak neurobíte, vyzerá to, že každý, kto je v línii vašich očí, dostane presne to isté množstvo pozornosti. Namiesto toho sa zastavte,  na moment poriadne zaostrite na tvár neznámeho a obdarujte ho veľkým srdečným úsmevom, ktorý vám bude vidno aj v očiach.

Prilepené oči

Predstavte si, že vaše oči sú prilepené na oči vášho konverzačného partnera teplým karamelom. Očný kontakt neprerušujte, ani keď už prestal rozprávať. Na jeho zachovanie môžete skúsiť aj počítanie kolegových žmurknutí.

Objekt záujmu

V skupine ľudí, by ste príležitostne mali pozerať na objekt svojho záujmu, a to bez ohľadu na to, kto rozpráva. Prejavíte tak skutočný záujem o jeho či jej reakcie, pretože svoju pozornosť venujete im, hoci práve nie sú stredobodom záujmu.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Pozor na vrtenie sa

Pokiaľ chcete pôsobiť dôveryhodne, snažte sa príliš veľa nehýbať, keď rozoberáte niečo skutočne dôležité. Nevrťte sa, netraste, nemrvte, neškrabte, ani nepoťahujte. Podobnými pohybmi naznačujte, že nemáte o konverzáciu záujem a zdá sa vám nudná alebo dokonca, že klamete.

Pozdrav na jednotku

Vždy keď spoznávate niekoho nového, predstavte si, že ste práve stretli starého priateľa. Tieto myšlienky spôsobia viacero podvedomých reakcii vo vašom tele, a to od uvoľnenia obočia až po pozíciu palcov na nohách.

Stopercentná pozornosť

Ľudia si veľmi intenzívne uvedomujú, ako sa k nim správate. Ak spoznávate nového človeka, otočte k nemu celé telo a venujte mu plnú pozornosť. Takéto správanie je signálom, že sú niekým skutočne dôležitým a stoja vám za to, aby ste kvôli nim všetko odložili.

Viac o téme: Tipy Komunikácia Reč tela Sympatie Neverbálna Techniky
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy