5 dôvodov, prečo práca na výletných lodiach nie je veľmi atraktívna

Práca na výletných lodiach nie je vždy pozitívna.Práca na výletných lodiach nie je vždy pozitívna. Zdroj: photl.com

Práca na výletnej lodi, či už na zaoceánskej alebo riečnej, je výbornou skúsenosťou do života. Prináša so sebou výhody ako cestovanie, spoznávanie nových miest, či stretnutia so zaujímavými ľuďmi. Prinášame vám príbeh človeka, ktorého skúsenosti s prácou na lodi nie sú však iba pozitívne.

 
  1. Nevidíte denné svetlo
    Posledný a najkrajší nádych je pri podpise zmluvy. Po nej ste oficiálne získali prácu na lodi. Nikto vám však nepovedal, ako sa na takej lodi dýcha. Zabudnite na čerstvý nádych, keď si doma ráno otvoríte okno, aby ste ucítili čerstvý vzduch. Zrazu budete žiť v podpalubí. Keby ste mali na sebe potápačský prístroj, dýchali by ste kyslík z fľaše. Teraz za vás dýchajú „pľúca lode“. Váš nádych sa zrazu stane akoby tesnejší. Tu si vyskúšate svoju duševnú a fyzickú kondíciu. Pokiaľ nepracujete na lodi napríklad ako dôstojník, vo svojej kabíne nemáte žiadne okienko. Nevidíte denné svetlo a vašim "spoločníkom" sa stane iba prach v lodnej kabíne.
     
  2. Nikdy neodchádzate z práce
    Ak ste boli počas predchádzajúceho života a práce „na pevnine“ zvyknutí zatvoriť dvere za prácou, mať víkend, alebo ujsťpred ostatnými, na výletnej lodi môžete na všetky tieto veci zabudnúť. Neustále stretávate tých istých ľudí, kolegov, spolupasažierov... pri práci, v kabíne, pri raňajkách alebo počas svojho voľna.
     
  3. Súkromie neexistuje
    Po dlhých mesiacoch na lodi sa vo vás nazhromažďujú viaceré negatívne pocity, ktoré nemáte ako odfiltrovať. Bojujete so sklamaním, smútkom, hnevom, nedostatkom pohybu, voľnosti, vzduchu, s čímkoľvek, na čo ste boli zvyknutí. Nemáte miesto na únik, nemáte svoje súkromie.
     
  4. Vzťahy na lodi sú lodné vzťahy
    Práca na výletných lodiach sa pohybuje od dvoch mesiacov až po deväť mesiacov. Pre niektorých pracujúcich možno pripomína romantické miesto, ako na lodi Titanic alebo Love Boat a podľa toho sa aj správajú. Napriek tomu, že majú „na zemi“ svoje priateľky alebo rodinu, neváhajú na lodi nadviazať bližší kontakt s cestujúcimi. Svoje krátkodobé vzťahy odôvodňujú, že sú to iba lodné vzťahy a tie sa nepočítajú. Partnerstvo na lodi je ako žiť v bubline.
     
  5. Privilégia iba pre pasažierov
    Medzi pracujúcimi na lodi kolujú rôzne historky o dovolenkujúcich pasažieroch na lodi. Jedna z nich hovorí o tom, že keď pasažier nastúpi na loď, jeho mozog zostáva na zemi. Niektorí ľudia akoby nerozmýšľali a správajú sa ako zmyslov zbavení. Pasažieri berú zamestnancov lode ako poslíčkov alebo ľudí, ktorí im musia slúžiť. Častokrát od nich požadujú veci, ktoré absolútne nespadajú pod ich pracovnú náplň. Samozrejme, že to neplatí o všetkých pasažieroch.

Čo však „vyhrávate“ ak sa dáte na výletnú pracovnú plavbu? Určite zažijete netradičné dobrodružstvo a na všetky negatívne veci rýchlo zabudnete alebo ich budete rozprávať známym ako nevšedné zážitky.

 

Radi cestujete a hľadáte si prácu v turizme? Máme pre vás zaujímavé pracovné pozície.

 

Viac o téme: Loď Na Práca Príbeh Výletná Cruise Turizmus Lodi
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: thoughtcatalog.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy