Čo robiť cez víkend? Inšpirujte sa aktivitami úspešných ľuďí

Výbernou víkendovou aktivitou je šport.Výbernou víkendovou aktivitou je šport. Zdroj: photl.com

Víkend je výbornou príležitosťou k oddychu, k networkingu, či doháňaniu strateného času. Ak počas neho riešite nejaký pracovný problém, možno prídete na jeho vyriešenie. Úspešní ľudia sa snažia stráviť víkend s rodinou a načerpať energiu do nového pracovného týždňa.

Autorka knihy „Čo robia úspešní ľudia počas víkendu“ Laura Vanderkam, povedala, že víkendy sú pre úspešných ľudí tajnou zbraňou ich profesionálneho úspechu. Možno sa však pýtate, či je možné charakterizovať úspešného človeka. Profesionálna koučka Marsha Egan vysvetľuje, že úspešní človek je zvyčajne taký, ktorý dosiahol mieru šťastia a naplnenia vo svojej práci, v rodinnom kruhu a duchovnom živote. Najúspešnejší ľudia potrebujú zažiť úspech a sú motivovaní vďaka ďalším výzvam, ktoré im život prináša. Prečo by ste sa preto nemohli radiť medzi úspešných ľudí? Inšpirujte sa ich aktivitami.

10 inšpiratívnych aktivít počas víkendu:

  1. Urobte si čas pre svoju rodinu a priateľov
    Platí to hlavne pre tých, ktorí netrávia príliš veľa času v kruhu najbližších počas týždňa.
     
  2. Cvičte
    Cvičenie je ideálnym spôsobom, ako si vyčistite myseľ a získate príliv nových nápadov.
     
  3. Nadchnite sa pre staronovú vec
    Spomeňte si na nejakú činnosť, ktorú dlho odkladáte, alebo ešte stále máte túžbu naučiť sa to. Môže to byť jazdenie na koni, hrnčiarsky kurz alebo vytváranie grafických návrhov. Ešte stále máte možnosť splniť si svoj sen.
     
  4. Cestujte
    Ak nevlastníte chatu, na ktorú pravidelne počas víkendov cestujete, môžete si spraviť aspoň malý jednodňový alebo niekoľkohodinový výlet, či už do prírody alebo do kúpeľov.
     
  5. Vypnite sieť
    Ak máte vo svojom smartfóne internet alebo ste denne zapnutí prostredníctvom wi-fi, je veľmi ťažké ignorovať správy vo vašom telefóne. Skúste si aspoň na pár hodín prehliadnuť. Vyhraďte si čas, kedy si ich prečítate a odpoviete na ne.
     
  6. Plánujte
    Ak si naplánujete víkendové aktivity ešte pred samotným víkendom, vyhnete sa viacerým nedorozumeniam s organizáciou ľudí, miesta a celej cesty.
     
  7. Socializujte sa
    Všetci ľudia potrebujú na svoj osobnostný rozvoj stretnutie s druhými ľuďmi. Preto počas víkendu choďte do spoločnosti so svojou rodinou alebo priateľmi.
     
  8. Vykonávajte bežné aktivity
    Na aké aktivity nemáte čas počas pracovného týždňa? Kultúra, šport, varenie. Akákoľvek zmena činnosti, hlavne pre tých, ktorí vykonávajú kancelársku prácu, je dobrá.
     
  9. Networkingujte
    Nadväzovanie kontaktov s ľuďmi nie je úlohou úspešných ľudí, je to ich životný štýl. Kamkoľvek sa chystáte, na každom kroku môžete spoznať nových ľudí. Čím viac ich spoznáte, tým viac máte možností, na koho sa môžete obrátiť v prípade núdze.
     
  10. Nabite si batérie
    Žijeme vo svete veľkej konkurencie. Špičkový výkon si vyžaduje dokonalé riadenie a ak chcete čo najrýchlejšie dosiahnuť úspech, potrebujete načerpať novú energiu.
Viac o téme: Relax Oddych Ľudia Šport Výlet Aktivity Víkend Činnosti Networking Úspešní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Forbes.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy