Desať slov, ktoré by ste mali vylúčiť zo svojho slovníka v práci

Slová ako nemôžem, super, nikdy, by ste mali vylúčiť zo svojho slovníka. Slová ako nemôžem, super, nikdy, by ste mali vylúčiť zo svojho slovníka. Zdroj: photl.com

Odborníci na komunikáciu a kariérny poradcovia zostavili 10 slov, ktoré najviac ohrozujú vašu kariéru. Ide o prázdne slová, ktorá neplnia žiaden význam. Namiesto užitočnosti iba poškodzujú vašu reputáciu.

 
  1. „Hm“
    Citoslovce, ktoré vyjadruje nielen počudovanie a obdiv, ľudia často používajú pri hľadaní správnych slov v rozhovore. Odborníci tvrdia, že ide o prejav nerozhodnosti.
     
  2. „Nemôžem“
    Slovo „nemôžem" neradi počúvajú hlavne nadriadení. Vidia za ním totižto aj skrytý význam slova: „nebudem“ alebo „neviem, ako to spraviť“. Existuje však aj lepší spôsob, ktorým sa dá nahradiť slovíčko nemôžem: „rád by som sa to naučil“.
     
  3. „Super“
    Slovo „super“, ktoré často používajú niektorí ľudia ako výplň pri rozhovore, hovorí o slabých komunikačných schopnostiach.
     
  4. „Nikdy“
    Neodsudzujte nápady druhých ľudí a nezmietnite ich rovno zo stola. Slovo „nikdy“ sa snažte vymazať zo svojho slovníka.
     
  5. „Ale“
    Použitá spojka „ale“ vo vete neguje význam slov, ktoré nasledujú po nej. Namiesto tejto spojky môžete použiť slovo „a“.
     
  6. „Inovatívny“
    Na toto slovo sú „alergickí“ viacerí odborníci. Tí tvrdia, že skoro každý druhý človek si do svojho životopisu uvedie slovo „inovatívny“, aby zaujal.
     
  7. „Pravdepodobne“
    Slovo pravdepodobne je veľmi orientačné a nepôsobí dôveryhodne alebo sľubne.
     
  8. „Nie“
    Nikto nechce počuť toto slovíčko. Radšej použite frázu: „Rád by som“.
     
  9. „Atď.“
    Ak chcete vymenovať všetky svoje návrhy pred vedením spoločnosti, radšej ich všetky vymenujte, ako by ste mali použiť skratku atď.
     
  10. „Skutočne“
    Niektorí ľudia až pričasto používajú slovo „skutočne“. u druhých ľudí toto slovíčko vzbudzuje malú dôveryhodnosť. Ľudia, ktorí majú toto slovo vo svojom slovníku by mali viac staviť na svoje konanie, ako iba slovné používanie.

 

Viac o téme: Rozhovor Práca Komunikácia Slová Slovník
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Forbes.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy