Viac ako 75 percent ľudí by vyhodilo svojho šéfa zo stoličky

Takmer tretina respondentov by sa sami dosadili na miesto ich súčasného šéfa. Takmer tretina respondentov by sa sami dosadili na miesto ich súčasného šéfa. Zdroj: photl.com

Medzinárodný prieskum uskutočnený spoločnosťou Monster odhalil, že viac ako tri štvrtiny respondentov nemá dôveru k svojim manažérom. V prípade, ak by mali príležitosť hlasovať za vyhodenie súčasných šéfov z práce, spravili by tak.

Výsledky prieskumu sú prekvapujúce. Takmer tretina respondentov (30 percent) by sa sami dosadili na miesto ich súčasného šéfa. Iba jeden zo štyroch ľudí (25 percent) by volil na šéfovskú stoličku svojho kolegu, ktorý by mal podľa nich lepšiu kvalifikáciu na danú pozíciu ako pôvodný šéf. A iba jeden z piatich ľudí (21 percent) by sa vyhýbal všetkým možnostiam, dúfajúc, že na danú pozíciu nastúpi nový človek.

Prieskum spoločnosti Moster Global bol uskutočnený od 6. augusta do 20. augusta 2012. Každý jeden užívateľ mohol hlasovať iba jeden krát. Výsledky z prieskumu boli spracované z anketovej otázky, ktorú spoločnosť položila návštevníkov svojej stránky. Otázka znela:

„Koho by ste zvolili za svojho manažéra vo svojom aktuálnom alebo v poslednom zamestnaní?"

Výsledky prieskumu

  • 24 % ľudí by hlasovalo za svojho súčasného šéfa
  • 25 % ľudí by hlasovalo za svojho kolegu, ktorý by vykonával manažérsku pozíciu lepšie
  • 30 % ľudí by hlasovalo za seba
  • 21 % ľudí by hlasovalo za nového kandidáta, ktorý nastúpi do spoločnosti

Mexičania sú najsebavedomejší
Prieskum priniesol aj ďalšie zaujímavé výsledky týkajúce sa sebavedomia ľudí. Najviac sebavedomý národ sú Mexičania, z ktorých až 46 percent by sa radi uvideli na manažérskom poste. Priemerný pracovník v Európe nemá až tak veľké sebavedomie, pretože iba 28 percent ľudí z prieskumu by hlasovalo za seba. Na druhej strane do európskej štatistiky nezapadá Francúzsko, ktoré potvrdilo náskok a až 45 percent z Francúzov by sa dosadilo na manažérsku stoličku.

Pokiaľ ide o zvýhodnených kolegov, najviac by ich uprednostnili americkí pracovníci. Až 27 percent z nich by na post súčasného manažéra dosadilo svojich kolegov, ktorí by lepšie manažovali ľudí ako ich súčasný šéf.

„Ako sa ukázalo z prieskumu, veľké percento ľudí by zvolilo seba na manažérsku pozíciu, čo poukazuje aj na vysokú sebadôveru ľudí ako aj ich motiváciu. Tieto dve vlastnosti zamestnancov sú v konečnom dôsledku výborné pre akúkoľvek organizáciu,“ hovorí kariérna expertka Mary Ellen Slayter z Monster.com.

Na druhej strane zamestnanci, ktorí by na manažérskej pozícii nepodporili svojho súčasného šéfa, by sa mali vážne zamyslieť nad svojim profesijným rozvojom v práci. Ak ľudia totižto necítia istotu v súčasnom vedení organizácie, mali by zvážiť dostupné alternatívy. Do úvahy pripadá napríklad presun do iného tímu v rámci organizácie, kde majú manažéri lepšiu povesť a vodcovské schopnosti a ak nie sú takéto príležitosti, tak by mali zvážiť pôsobenie v inej spoločnosti.

Viac o téme: Prieskum Nadriadený Manažér Šéf Monster
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: about-monster.com; ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy