Dnes je Medzinárodný deň zábavy v práci. Ako ho stráviť?

Zabavte sa v práci na Medzinárodný deň zábavy!Zabavte sa v práci na Medzinárodný deň zábavy! Zdroj: thinkstock.com

Odštartujte nový mesiac v práci zábavou! Na niektoré aktivity budete potrebovať súhlas zamestnávateľa, ale na niektoré z nich nie. Vďaka nim sa v práci zabavíte a s úsmevom na tvári sa pustíte do vykonávania vašich pracovných povinností.

Prvý apríl je už od roku 1996 uznaný za Medzinárodný deň zábavy v práci. Vznikol na podnet americkej organizácie Playfair, ktorá poukázala, že produktivita a zábava na pracovisku idú ruka k ruke.

Chýbajú vám nápady, ako by ste sa v práci mohli zabaviť počas dnešného dňa? Prinášame vám pár tipov, ako si rozveseliť deň v práci s vašimi kolegami. Niektoré tipy sa vám určite podarí zrealizovať aj vo vlastnej réžii, pri druhých budete potrebovať pomoc vášho marketingového oddelenia alebo PR manažérky.

10 tipov, ako sa zabaviť v práci:

  1. Fotografie z detstva

    Ilustračné foto Galéria fotiek (6)

    Zozbierajte od vašich kolegov fotografie z ich detských čias a zaveste ich na vašu spoločnú nástenku. Počas krátkej prestávky zavolajte kolegov a hádajte, kto je na fotografiách.



     
  2. Losovanie výhier
    Najprv si s marketingovým oddelením vo vašej spoločnosti dohodnite jednu alebo tri ceny, ktoré môžete venovať do vašej firemnej lotérie. Namiesto hracích kartičiek budete potrebovať prázdne obaly z kinder vajíčok alebo vám postačia obyčajné papiere. Na papier nakreslíte venované ceny a na ostatné smutného smajlíka, ktorý má symbolizovať prehru v lotérii. Potom už len môžete sledovať reakcie ľudí z ich pracovného stola. Kto sa teší najviac?
     
  3. Cestovateľská kytica

    Prineste do práce kyticu kvetín a postavte malú vázu na stôl vašej kolegyni alebo kolegovi. Nezabudnite ani na milú vetu pri predávaní kytice, aby ste mu vyčarili úsmev na tvári. Kolegovi však oznámte, že je to putovná kytica, ktorá na jeho stole pobudne pol hodinu. Po tomto čase by ju mal dotyčný/dotyčná posunúť druhému kolegovi/kolegyni.
    Dnes je Medzinárodný deň Galéria fotiek (6)

     
  4. Voľné vstupenky
    Všetci zamestnanci sa určite potešia malému darčeku v priebehu dňa. Opäť je to na pleciach marketingového oddelenia alebo obchodného oddelenia, ktoré má možnosť vybaviť voľné vstupy na rôzne podujatia – do kina, do divadla alebo na športové podujatie. Zamestnanci si budú môcť vybrať podujatie podľa ich gusta.
     
  5. Pracovná masáž
    Ilustračné foto Galéria fotiek (6)
    Aj v práci sa dá zrelaxovať. Každého zamestnanca by potešila krátka pracovná masáž. Pracovná masáž sa uskutočňuje na špeciálnom masérskom kresle na ktorom kľačíte a hlavu a šiju máte v uvoľnenej póze. Stačí iba 15 minút a ste zrelaxovaní.
  6. Netradičné oblečenie
    Najmenej náročnou zábavou na prípravu, čas a financie je rozposlať email, aby sa kolegovia obliekli do práce tematicky. Stačí vtipný nápad a určite budete mať o zábavu postarané na celý deň. Čo tak prísť do práce v bodkovanom outfite, v pásikovom oblečení, alebo dokonca do ružova ladených farbách?
     
  7. Detské hry
    Ilustračné foto Galéria fotiek (6)
    Práca je nielen o práci, ale aj o zábave. Zvýšiť produktivitu zamestnancov je možné aj malým netradičným rozptýlením. Vyhláste v práci pol hodinu až hodinu stolových hier. Človeče nehnevaj sa, dáma, šach, pexeso, sedmové karty, mikádo. Spomeňte si na hry, ktoré ste hrávali počas detských čias a pripomeňte si aspoň na chvíľu bezstarostný čas.
  8. Pizza párty
    Zamestnanci sa určite potešia, ak im zamestnávateľ ponúkne bezplatný obed v podobe veľkej pizze. Závisí od počtu zamestnancov. Každému by sa mali ujsť minimálne tri plátky pizze.
     
  9. Deň s domácimi miláčikmi
    Ilustračné foto Galéria fotiek (6)
    Najväčšiu radosť budú mať zamestnanci vtedy, ak aspoň počas jedného dňa budú mať dovolené zobrať si do práce svojich domácich miláčikov.  Na to je však potrebný súhlas zamestnávateľa a majiteľa budovy.
  10. Dekoračné predmety
    Úsmev na tvári sa dá vyčarovať aj posledným spôsobom – rôznymi dekoračnými predmetmi, ktoré umiestnite na pracovný stôl, stoličku alebo lampu zamestnanca.
Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Pracovisko V Hra Práca Zábava Kolegovia Smiech Hry Deň Medzinárodný Práci Prostriedie Zábavy
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Thinkstock.com, Zdroj: playfair.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy