Oslávte Halloween s kolegami v práci

Halloweena môžete osláviť aj v práci.Halloweena môžete osláviť aj v práci. Zdroj: photl.com

Halloween sa väčšinou spája hlavne so sviatkom v USA. Málokto však vie, že ide o sviatok, ktorý uznávali starí Slovania. Halloween je pôvodne keltský sviatok, kedy Pohania oslavovali koniec roka a príchod nového. Oslavuje sa 31. októbra vo večerných hodinách, avšak vy ho môžete osláviť vo vašej práci počas pracovného dňa už tento štvrtok.

Kelti verili, že posledný októbrový deň sa vracajú na zem duše mŕtvych a snažia sa ovládnuť všetko živé a ich ochranou proti týmto duchom bolo svetlo. Dokonca starí Slovania nadväzovali na dávnovekú mytologickú predstavu Keltov. Chránili sa svetlom, ktoré nosili svetlonosi. Neskôr sa toto svetlo presunulo do tekvíc a v 17. storočí tento zvyk preniesli Európania do Ameriky. V posledných rokoch sa udomácnil aj u nás vďaka vplyvu globalizácie.

Halooween je sviatok, ktorý nesúvisí so žiadnym náboženským sviatkom, preto ak sa rozhodnete ho oslavovať v práci, nemal by sa uraziť žiaden kolega.

Tipy, ako osláviť Haloween v práci

Ak zamýšľate nad zorganizovaným malej oslavy vo vašej spoločnosti, dopredu si vypýtajte povolenie u vášho manažéra alebo na oddelení ľudských zdrojov a zabezpečte si rezerváciu miestnosti v čase malej oslavy. Halloween môžete vo vašej firme využiť nielen na samotnú oslavu sviatku, ale kvôli ďalšej špeciálnej príležitosti. Dôvodov môžete viacero, prinášame vám pár tipov.

Úmyslom oslavy môže byť napríklad:

  • predstavenie nových kolegov
  • predstavenie práce všetkých tímov (kto má čo na starosti)
  • predstavenie nových produktov spoločnosti
  • vyhodnotenie súťaže o najkreatívnejší návrh nových produktov alebo služieb od zamestnancov
  • vyhodnotenie súťaže o najkreatívnejší pracovný stôl

Halloweensky kostým

Halloween Galéria fotiek (3) Zdroj: internet
Ak by ste v práci uskutočnili prieskum, kto by si chcel na oslavu obliecť halloweensky kostým, pravdepodobne by bola väčšina zamestnancov za bežný odev. Existujú však aj spoločnosti, kde sa kreatívne oblečenie nosí nielen počas Halloweenu, ale aj v bežných dňoch. Sú to rôzne reklamné agentúry, alebo kreatívne štúdia, kde sa „odlišný“ odev oceňuje. Preto si dopredu zvážte, či prídu vaši kolegovia v kostýme alebo im odporučíte bežný odev s povinnou výbavou jedného halloweenskeho predmetu. Nemusí byť kupovaný, ale ručne vyrábaný. Nápady vám poskytne aj balík Office.

Halloweenske raňajky alebo obed

V niektorých spoločnostiach sa stretnete so spoločnými raňajkami zamestnancov. Nemusí ísť o oslavu narodenín jedného zo zamestnancov, ale o pravidelné stretnutia, kedy každý zo zamestnancov prinesie niečo na raňajky. Väčšinou sa pri raňajkách stretávajú jednotlivé tímy alebo menšie skupiny zamestnancov. Ak sa rozhodnete zorganizovať halloweenske raňajky, môžete sa inšpirovať tradičnými jedlami zo zahraničia. V Amerike by pri stole nechýbal tekvicový alebo jablkový chleba, tekvicový koláč alebo muffin a ovocie. Ak sa rozhodnete pre obedové halloweenske menu, nemala by vám chýbať tekvicová polievka.

Halloweenska výzdoba

Halloween Galéria fotiek (3) Zdroj: internet
Aby ste podporili súťaživosť medzi jednotlivými tímami vo vašej firme, vyhláste súťaž o najlepšie vyzdobené pracovné miesta. Každý jeden tím si môže zvoliť jedného zástupcu, ktorý bude svojim vyzdobeným pracovným miestom reprezentovať daný tím. Medzi cenami by nemal chýbať špeciálny darček  - veľká vyrezávaná tekvica alebo bosorka na metle v akejkoľvek podobe.

Prajeme vám príjemne strávený Halloween v práci!

 

Viac o téme: Oslava Pracovisko V Práca Halloween Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: wikipedia, Foto: Photl.com, Zdroj: humanresources.about.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy