Prečo programátori pracujú v noci?

Programátori majú väčší pokoj počas noci, kedy ich nikto nevyrušuje.Programátori majú väčší pokoj počas noci, kedy ich nikto nevyrušuje. Zdroj: photl.com

O programátoroch sa hovorí, že sú ako stroje. Kofeín v ich tele sa mení na programovací kód. K svojej práci však potrebujú veľký pokoj. V ich okolí ich nemôže nič rozptyľovať.

Ak sa spýtate programátora, kedy sa munajlepšie pracuje, je vysoká pravdepodobnosť, že dostanete odpoveď: neskoro v noci. Niektorí programátori uprednostňujú večerné časy, iní nočné časy, kedy majú najväčší pokoj a nikto ich neobťažuje. Ďalšou výhodou je, že ich nič a nikto nerozptyľuje. Tu by ste si mohli pomyslieť, že stačí zatvoriť dvere a nemajú okolo seba žiaden rozruch, ktorý by ich odlákal od ich činnosti.

Dôvody, pre ktoré nemôžu programátori pracovať cez deň:

  1. Podnety okolia
    Počas pracovnej doby ich stále niekto vyrušuje a oni sa nemôžu venovať intenzívnemu kódovaniu.
     
  2. Ospalý mozog
    Ich mozog lepšie pracuje v noci.
     
  3. Svetlá počítačová obrazovka
    Neplatí to u všetkých, ale jasná obrazovka v tmavom prostredí ich udržuje pri živote a činnosť ich mozgu dokáže lepšie fungovať.

Keď sa už raz programátor zahĺbi do kódovania, v danej „polohe“ musí zotrvať najmenej tri až štyri hodiny, aby dosiahol želaný efekt. A to, aby jeho práca mala nejaký význam a on videl výsledok svojej práce. To je dôvod prečo sú programátori počas dňa nahnevaní, keď ich vyrušia kolegovia alebo spolupracovníci.

Jednoducho povedané, programátori nemôžu začať pracovať skôr, ako keď si nebudú istí, že ich nikto nebude vyrušovať. Takže, ak sa spýtate programátora, čo robil večer alebo v noci, odpoveď bude znieť: Kódoval som.

Aj programátori potrebujú spánok

Každý človek potrebuje spánok, aby jeho telo a myseľ mohla správne fungovať. Nedostatočný spánok sa odráža na produktivite ľudí. Prečo teda programátori vykonávajú psychicky zložité pracovné úlohy počas noci? Odpoveď znie, že programátori sa musia natoľko unaviť, že z nich únava robí lepších programátorov. Podľa ich teórie, čím viac sú unavení, tým viac ich to núti premôcť svoj mozog a naštartovať svoju koncentráciu.  

Sú ako stroje, bez prestávky

Ak sa už programátori dajú na nočnú šichtu, môžete si byť istí, že odviedli dobrú prácu, ktorá je viditeľná. Niekedy k práci potrebujú energetický nápoj, inokedy kávu, čo je však na ich práci neskutočné je, že dokážu byť „naspídovaní“ na niekoľko hodín. Od svojej práce neodlepia oči. Jedine, ak by im nad ráno padli viečka od únavy.

Vďaka odlišnému časovému harmonogramu počas dňa sa väčšina programátorov (pokiaľ nemajú nariadenie byť v práci medzi deviatou a desiatou hodinou), zobúdza okolo jedenástej hodiny dopoludnia a preto dokáže naplno fungovať až do tretej hodiny nadránom. Programátori sa nachádzajú v inom časovom pásme. Ak ešte nie je zavedené, mohli by mať stanovené špeciálne časové IT pásmo.

Viac o téme: V Práca Programátor Programátori Noci IT Kódovanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: businessinsider.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy