Úspešní ľudia sú prevažne 'primitívni', tvrdí Toman

Najúspešnejšia kniha Iva Tomana momentálne láme rekordy v predaji.Najúspešnejšia kniha Iva Tomana momentálne láme rekordy v predaji. Zdroj: red.

Takýto ľudia si veci nekomplikujú a používajú tie najjednoduchšie a najprimitívnejšie metódy na to, aby sa presadili. Primitívne a overené myšlienky vyhrávajú na zložitosťou. Takto znejú slová českého motivátora Iva Tomana.

Český motivátor Ivo Toman dlhodobo patrí medzi najúspešnejších autorov v Českej republike a v predaji svojich kníh na Slovensku mu v tomto smere pravidelne patria rovnako čelné priečky medzi zahraničnými autormi. Napísal už deväť titulov a jeho najúspešnejšia publikácia Debordelizace hlavy chystá už 6. vydanie.

Prvé vydanie Debordelizace hlavy vyšlo už v roku 2009, no napriek tomu záujem o ňu neutícha. Ivo Toman je známy svojimi kontroverznými vyhláseniami ako napríklad, že úspešnými ľuďmi sú prevažne „primitívi“, čo odôvodnil tým, že títo ľudia si veci nekomplikujú a používajú tie najjednoduchšie a najprimitívnejšie metódy na to, aby sa presadili.

Debordelizace hlavy s podtitulom Zprimitivněte k úspěchu, je kniha, v ktorej prezentuje, ako on sám hovorí, primitívne a overené myšlienky, ktoré vyhrávajú nad zložitosťou. Jednou z tém, ktorú v nej rozoberá je otázka toho, či sa čitateľ živí správnou prácou, ako žiť bez dilem, ale aj to, o čoho závisí, aby bol čitateľ šťastný.

„Ak robíte niečo, čo vás baví, ale nevynikáte v tom, časom budete mať v hlave hrozný „bodrel“. Nesúhlasím s teóriami, že nedostatok talentu sa dá nahradiť dlhšou praxou či pracovitosťou. Nemôžem sa predsa postaviť Jágrovi v hokeji, aj keby som trénoval usilovnejšie než on. A rovnako on nemá talent na iné veci,“ tvrdí Toman.

I keď nie každý musí súhlasiť s jeho teóriami, pravdou je, že ho čitatelia motivujú k písaniu ďalších a ďalších kníh a žiadané sú stále aj jeho staršie tituly.

„Dostávam mnoho ohlasov od mojich čitateľov. Samozrejme, sú medzi nimi aj niektoré negatívne, no každý má právo na svoj názor. Najviac sa však poteším, keď si prečítam, ako niekomu moje knihy pomohli zmeniť život k lepšiemu,“ dodal Toman.

Viac o téme: Ľudia Ivo Hlavy Toman Úspešní Debordelizácia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: red.

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy