2 smutné príbehy pracujúcich. Upracovali sa k smrti

Moritz Erhardt (vľavo) a Mita Diran (vpravo)Moritz Erhardt (vľavo) a Mita Diran (vpravo) Zdroj: int

Túžili podať najlepší výkon v práci, avšak ich workoholizmus sa im stal osudným. Reč je o dvoch prípadoch ľudí, ktorí skolabovali po nepretržitej pracovnej činnosti. Nemecký stážista Moritz Erhardt zomrel po 72 hodinách strávených v práci a indonézska copywriterka Mita Diran po 30 hodinách práce.

Koniec roka je pre väčšinu pracujúcich spojený so zvýšeným množstvom práce. Viacerých čaká dokončiť projekt, uzatvoriť si kvartál alebo dotiahnuť do finálneho cieľa všetky resty z celého roka. Zvýšené pracovné tempo sa potom môže odraziť aj na zdravotnom stave a namiesto relaxu a výletov s rodinou hrozí vynútený oddych v posteli. To by bol však ešte ten lepší prípad. Médiami tento týždeň obletela smutná správa o úmrtí copywriterky, ktorá zomrela po prepracovaní, kedy pracovala nepretržite 30 hodín.

Moritz Erhardt Galéria fotiek (4) Zdroj: int

Nie je to však jediný prípad, ktorý sa stal v tomto roku. Koncom leta priniesol denník The Independent informáciu o 21-ročnom nemeckom študentovi Moritzovi Erhardtovi, ktorý navštevoval University of Michigan a bol na stáži v Bank of America v Londýne. Po 72 hodinovej šichte sa vrátil domov z práce o šiestej hodine ráno a išiel sa osprchovať. Mŕtveho ho v sprche našiel jeho spolubývajúci. V komentároch článku o nešťastí sa spomína, že stážistov nútia pracovať aj celú noc pod zámienkou, že sa dostanú k ponúkanému pracovnému miestu.

Druhý prípad úmrtia po niekoľkohodinovej práci prišiel pár mesiacov po smrti nemeckého študenta. Copywriterka Mita Diran pracujúca pre indonézsku spoločnosť Young & Rubicam zomrela v práci po 30-tich hodinách neustálej práce. O zvýšenom pracovnom tempe svedčia aj jej komentáre na sociálnej sieti Twitter a na mikroblogovacej stránke TumbIr. Ešte v októbri tohto roku napísala: "Čím viac budete tráviť čas v práci, tým viac budete uvažovať o premiestnení postele rovno do kancelárie.“ 

Mita Diran Galéria fotiek (4) Zdroj: int.

Štrnásteho decembra publikovala copywriterka ďalší príspevok na sociálnej sieti: „30 hodín práce a stále sa cítim, že mám dosť síl.“ Bol to však jej posledný príspevok, ktorý stihla publikovať. O niekoľko hodín začalo jej srdce zlyhávať a upadla do kómy. Nakoniec srdcovému kolapsu podľahla. Jej zlyhanie bolo automaticky odôvodnené častými nadčasmi v práci. Objavila sa však aj ďalšia informácia. Aby mohla Mita Diran pracovať, svoju energiu si dopĺňala energetickými nápojmi, ktoré mohli prispieť k srdcovej zástave.

Tieto dva príbehy ľudí nie sú jedinými prípadmi vo svete práce, ktorí zomreli po zvýšenom počte odpracovaných hodín.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Úmrtie Prepracovanosť Kolaps Workoholici Stážista Copywriterka Moritz Erhardt Mita Diran
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: int., Zdroj: gawker.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy