Úspech v akejkoľvek práci: 10 tipov, ktoré vám ho zaručia!

Zdroj: thinkstockphotos.com

Je ťažké nájsť univerzálne platné rady a recepty na úspech, ale aj správny namiešaný mix rád má svoj prínos. Matt Wyndowe s dvojročnými skúsenosťami zo spoločnosti Facebook a vedomosťami zo štúdia na Stanfordskej univerzite sa v diskusii o kariérnych radách rozpísal a zosumarizoval ich do niekoľkých bodov. Prinášame vám výber 10 rád, ako dosiahnuť úspech.

Matt Wyndowe, ktorý 2 roky pracoval na pozícii produktového manažéra pre Facebook sa na diskusnom fóre Quora vyjadril k téme všeobecných kariérnych rád. Matt počas štúdia na Stanfordskej univerzite nadobudol množstvo skúseností a vedomostí od profesorov a lektorov, s ktorými sa v diskusii na fóre podelil.

Tieto rady vám pomôžu byť úspešnými v akomkoľvek povolaní:

  1. Úspešní ľudia vedia počúvať. Máme dve uši a jedny ústa, mali by sme ich používať s rozumom. Viac sa učíme vtedy, keď počúvame, ako keď rozprávame.

 

  1. Pracujte s vášňou a nadšením. Keď známy americký miliardár Warren Buffet prijímal nových zamestnancov, jeho kritériom bolo nájsť niekoho, komu nezáležalo na tom, či bude za svoju prácu zaplatený alebo nie.

 

  1. Keď rozmýšľate o nových príležitostiach v biznise, hľadajte zmenu. Položte si otázku, aký bod obratu by vám priniesol úžitok a snažte sa o zmenu. Prídu s ňou aj nové príležitosti.

 

  1. Sila úspechu je v ľuďoch, ktorých si vyberáte do tímu. Médiá síce oslavujú individuality, ale úspešné sú tímy. V kooperovaní medzi kolegami a vhodnom nastavení práce v tíme je sila, ktorá sa neskôr preukáže vo forme úspechu.

 

  1. Inšpirujte a motivujte svoj tím. Získate si tak dôveru svojich zamestnancov alebo kolegov. Predstavte si, že ste na palube lietadla s technickými problémami. Nechcete, aby vám pilot povedal: „Hľadám všetky možnosti, ako zachrániť lietadlo a budem dúfať, že...“ Radšej by ste počuli niečo takéto: „Urobím čokoľvek pre bezpečné pristátie lietadla.“

Úspech v akejkoľvek práci: Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

  1. Snažte sa porozumieť tomu, v čom nie ste až tak doma. Obklopte sa ľuďmi, ktorí vám pomôžu zlepšovať sa práve vo veciach, v ktorých nie ste až takí dobrí.  

 

  1. Nezabudnite na sebadisciplínu. Nastavte si jasné a jednoznačné ciele, vytvorte si rozvrh a riaďte sa ním. Život ide veľmi rýchlo, dni striedajú týždne, týždne zasa mesiace, mesiace roky. Zorganizujte si preto prácu tak, aby ste všetko stihli a v rámci možností akceptujte nastavenie úloh, aké ste si zvolili. 

 

  1. Buďte opatrní. Práve vtedy, keď si myslíte, že veci idú na 100 %, môžete ostať prekvapení, ak niečo nevyjde podľa vašich predstáv. majte preto oči na stopkách.

 

  1. Riaďte sa starým dobrým zlatým pravidlom. Ukážte, že sa vám dá veriť a získajte tak dôveru. Správajte sa k ľuďom tak, ako chcete, aby sa oni správali k vám. A ak niekto niekedy zneužil vašu prácu, poučte sa z toho a už sa s ním nepúšťajte do spolupráce. Ak ste s niekým zažili nepríjemnú skúsenosť, neznamená to, že každý potenciálny partner je neseriózny a hľadá len výhody spolupráce s vami.

 

  1. Učte sa relaxovať. Nemusíte byť neustále prehnane snaživými, naučte sa rozlišovať medzi úlohami, ktoré nie sú až tak dôležité s nájdite si čas aj na oddych.
Viac o téme: Rady Práca Zamestnanie Úspech
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: mifi; Zdroj: quora.com; Foto: thinstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy