Chcete kariérne rásť v pracovnom živote? Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť, Úrad práce Vám preplatí celý kurz

Chcete kariérne rásť, ale chýba Vám potrebná kvalifikácia? Ste mamička na materskej a po návrate do pracovného života by ste chceli skúsiť niečo nové? Alebo ste si len jednoducho povedali, že si chcete plniť svoje sny? Je tu pre Vás jedinečná možnosť bezplatného vzdelávania. Vďaka unikátnemu projektu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny môžete zlepšiť napríklad svoje jazykové, počítačové či grafické zručnosti, absolvovať masérsky kurz, kurz pre vizážistky a mnohé ďalšie.

Celý kurz Vám zaplatia úrady práce, sociálnych vecí a rodiny. Neváhajte a zapojte sa do projektu Nestrať prácu - vzdelávaj sa.

 „Projekt Nestrať prácu – vzdelávaj je inovatívna unikátna aktivita, aká tu doteraz nebola. Pôsobí totiž preventívne a je tak prvým svojho druhu. Kým podobné projekty boli v minulosti určené pre nezamestnaných, teda uchádzačov o zamestnanie, tento sa orientuje na pracujúcich ľudí, ľudí na materskej či rodičovskej dovolenke a iných, ktorí pociťujú potrebu či túžbu zmeniť svoje profesionálne smerovanie. Naším cieľom je v prvom rade dať občanom možnosť rozvíjať sa a vďaka vzdelávaniu sa dobre pripraviť na obdobie hľadania novej práce. Dostupné a dobre zvolené vzdelávanie považujem za najúčinnejšou prevenciou proti nezamestnanosti,“ stručne vysvetľuje generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer. Medzi najžiadanejšie kurzy určite patria tie súvisiace s profesiou vodiča motorových vozidiel (najmä vodičské oprávnenie skupiny C a D), zváračské kurzy či špecializované PC kurzy. Vzdelávanie v oblasti beauty služieb (manikúra, pedikúra, kozmetika), masérske služby, kurzy opatrovania, projektového riadenia, či účtovníctva – aj toto sú kurzy, ktoré zaplatia záujemcom o zamestnanie úrady práce, sociálnych vecí a rodiny. Bezplatné vzdelávanie môže byť z akejkoľvek oblasti, jedinou výnimkou je vodičské oprávnenie typu B.

„Prekvapilo ma, ako jednoducho som sa vďaka úradu práce dostal k  vodičáku na kamión, ktorý by som si inak nemohol zaplatiť. Práca v obchode ma už ubíja, cítim, že sa potrebujem posunúť inam. O tomto projekte mi povedal kolega a hneď som si spomenul, ako som ešte pred pár rokmi túžil jazdiť na veľkom kamióne krížom krážom po Európe. Povedal som si, že idem do toho. Teraz už mám vodičák a ponúk je toľko, že si môžem vyberať. A zdá sa, že aj platovo si dosť polepším,“ pochvaľuje si Matúš, ktorí je vďaka projektu Nestrať prácu – vzdelávaj o krok bližšie k splneniu sna z detstva. Ako ďalej prezradil, jeho kolega po niekoľkoročnej prestávke „refrešuje“ svoje stredoškolské štúdium a práve chodí na špecializovaný počítačový kurz zameraný na spravovanie počítačových sietí. „Nahovárali sme aj kolegyňu, najskôr nás odbila, že ona je s prácou v pohode, ale po dvoch dňoch prišla, že sa včera len tak bezcieľne motala na internete a zrazu je nalomená na tri kurzy. A nevie si teraz vybrať,“ ukončil s úsmevom Matúš svoje rozprávanie.

Stať sa záujemcom o zamestnanie je úplne jednoduché

Aby úrady práce, sociálnych vecí a rodiny vedeli, že máte záujem o takéto bezplatné vzdelávanie, je potrebné, aby o vás vedeli. Priamo na úrade práce, alebo elektronicky sa zaevidujete ako záujemca o zamestnanie. Následne vyplníte žiadosť o poskytnutie príspevku na vzdelávanie, v ktorej uvediete o aký kurz máte záujem. Dôležité je, aby ste tak urobili aspoň 21 dní pred začiatkom kurzu. Žiadosť, ako aj podrobné informácie o statuse záujemcu o zamestnanie sú dostupné na webovom sídle ústredia:

https://www.upsvr.gov.sk/obcan/chcem-byt-zaradeny-do-evidencie-zaujemcov-o-zamestnanie-ako-mam-postupovat.html?page_id=13137

https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/nastroje-aktivnych-opatreni-na-trhu-prace/vzdelavanie-zaujemcov-o-zamestnanie-v-ramci-narodneho-projektu-nestrat-pracu-vzdelavaj-sa.html?page_id=1152160

Úrad práce každú žiadosť posúdi, v prípade ak príspevok na vzdelávanie schváli, uzatvorí s vami dohodu o poskytnutí príspevku. Jednou zo základných podmienok pre uhradenie 100 % nákladov na vzdelávanie je úspešné ukončenie vzdelávania. Vzdelávanie musí byť úspešne ukončené najneskôr 15. októbra 2023.

Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.

www.employment.gov.sk

www.esf.gov.sk

Chcete kariérne rásť v Galéria fotiek (2)

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: RED, Foto: RED

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy