Veľtrh prilákal tisícky návštevníkov: Prácu im ponúklo viac ako 60 zamestnávateľov

Viac ako 60 zamestnávateľov predstavilo voľné pracovné miesta na veľtrhu práce Kariéra EXPO v Bratislave. O tom, že o prácu je na Slovensku záujem, svedčí aj skvelá návštevnosť podujatia. Voľné pracovné miesta prilákali tisícky návštevníkov z Bratislavy a okolitých miest na západnom Slovensku. Počas celého dňa sa mohli návštevníci inšpirovať prostredníctvom prednášok spíkrov a mnohých zaujímavých hostí. Návštevníci si na veľtrhu mohli otestovať svoje jazykové a IT zručnosti, ako aj vyskúšať pracovný pohovor naživo.

Od skorých ranných hodín stáli pred bratislavskou Starou tržnicou zástupy ľudí, ktorí čakali na otvorenie najväčšieho pracovného veľtrhu Kariéra EXPO 2022. Vyše 4000 návštevníkov sa prišlo inšpirovať príbehmi známych osobností. Ľudia sa mohli otestovať v jazykových a počítačových znalostiach. Mladí ľudia, ktorí ešte nemajú skúsenosti na pracovnom trhu si mohli vyskúšať simulované pracovné pohovory. Túto možnosť ocenili aj viacerí ľudia v produktívnom veku, ktorí už dlhšiu dobu neabsolvovali pracovný pohovor. Dostali aj profesionálne rady ako si vytvoriť moderný životopis, ktorý vie zaujať.

Veľtrh prilákal tisícky návštevníkov: Galéria fotiek (3)

Pracovný veľtrh otvoril štátny tajomník rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny Juraj Káčer. Vo svojom príhovore okrem iného ocenil toto podujatie. „Veľmi ma teší, že vďaka nasadeniu a snahe organizátorov sa po úspešnom júnovom košickom Kariéra EXPO podarilo aj v Bratislave vytvoriť priestor, kde si ľudia môžu nájsť svoje budúce pracovné uplatnenie a zamestnávatelia doplniť rady hodnotných zamestnancov,“ povedal návštevníkom J. Káčer. Prítomným sa prihovoril aj bratislavský župan Juraj Droba. Návštevníkov zaujali aj prednášky trénera Maroša Molnára, herečky Zuzany Vačkovej či adminov stránky Zomri.

Veľtrh prilákal tisícky návštevníkov: Galéria fotiek (3)

„Spätná väzba od klientov a obrovský záujem zo strany návštevníkov prekonal moje očakávania. Veľmi si vážim všetkých vystavovateľov, ktorí prispeli k príjemnej atmosfére. Spätné väzby naznačujú, že sa im podarilo v Bratislave nájsť vhodných kandidátov a vyzbierať desiatky relevantných životopisov,“ uviedol riaditeľ pracovného portálu Kariéra, Peter Libuša. Zamestnancov hľadali nielen súkromné spoločnosti, ale aj štátne inštitúcie ako Ministerstvo obrany SR, Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, Zbor väzenskej a justičnej stráže, či Sociálna poisťovňa.

Viac o téme: Podujatie Kariéra.sk Kariéra EXPO Pracovný veľtrh
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: RED, Foto: RED, topky

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy