Nie ste na tom finančne dobre? Pomôže vám, ak si nájdete partnera

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Ste single? Podľa nedávneho prieskumu Poštovej banky sú vaše životné náklady vyššie, ako keby ste mali partnera. Život vo dvojici je totiž finančne výhodnejší. Priemerné mesačné výdavky človeka žijúceho bez partnera sú 400 eur za mesiac, zatiaľ čo ľudia žijúci vo dvojici minú v priemere o 100 eur na osobu menej. To je slušný rozdiel, čo poviete?

Podiel single ľudí vo veku 18 - 35 rokov, podľa údajov Poštovej banky, v súčasnosti predstavuje takmer tretinu. Ako potvrdili výsledky, ich život je v porovnaní s ľuďmi žijúcimi v páre finančne náročnejší. 

Až 74 % ľudí bez partnerov a takmer 82 % bezdetných párov si myslí, že z pohľadu finančných nákladov je výhodnejšie žiť vo dvojici. A nie sú ďaleko od pravdy. Partnerstvo totiž výrazne zjednodušuje naše fungovanie. Veď už len rozdelenie si nákupov - napríklad potravín, vie poriadne odľahčiť našu peňaženku. A to je len zlomok finančných výhod, ktoré partnerský život prináša.

 

Ľudia, ktorí žijú v páre, majú tiež výhodu v tom, že si môžu dovoliť kúpiť viac, prípadne majú odvahu vziať si vyšší úver alebo hypotéku. Ak by totiž stratil prácu jeden, splátky by vedeli pokryť z platu partnera. Aj z tohto dôvodu nevylučuje až 46 % bezdetných párov vziať si v najbližšom období spotrebný úver. V prípade ľudí žijúcich bez partnera je toto číslo nižšie - o úvere uvažuje iba 34 % ľudí. Na čo získané peniaze použijú? "Financie získané z úverov využívajú mladí ľudia najčastejšie na rekonštrukciu bytu alebo domu, ďalej na zariadenie domácností, kúpu alebo opravu auta, prípadne na konsolidáciu menej výhodných úverov," uvádza Melinda Burdanová, vedúca oddelenia úverových produktov Poštovej banky.


Prečítajte si tiež: Zvažujete vzťah s kolegom? Pre tieto 4 dôvody to nakoniec budete ľutovať!


Patríte aj vy medzi singles? Ak vám prekáža, že si nemôžete dovoliť vlastné bývanie, auto či to, po čom túžite, prípadne si neviete ušetriť peniaze, jedným z riešení môže byť nájdenie si partnera. Okrem tých najhlavnejších výhod života vo dvojici, medzi ktoré patria pocity šťastia, spokojnosti a opory, získate aj ďalší zaujímavý benefit - viac peňazí v peňaženke.

Viac o téme: Partner Financie Platy Plat Mzda Nízka Nízky Nájsť Úroveň Životná Finančne Zlepšiť Partnera Situáciu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Poštová banka; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy