Zvažujete vzťah s kolegom? Pre tieto 4 dôvody to nakoniec budete ľutovať!

S kolegami trávime veľmi veľa času. Každý deň aj viac ako osem hodín. Okrem spolupráce však preberáme aj osobné záležitosti, chodíme spoločne na obed, žartujeme, zdôverujeme sa. Spoločne zažívame množstvo rôznych situácií. Ľahko sa preto stane, že sa do kolegu či kolegyne niekedy zapozeráme trošku dlhšie a... Nie, nenechajte sa obalamutiť! Prečo? Toto sú 4 dôvody, pre ktoré budete ľutovať, že ste si začali s kolegom či kolegyňou!





​ 

  1. Rozlúčte sa s work-life balance
    Ak začnete chodiť s kolegom, aj váš voľný čas sa bude týkať zamestnania. Naozaj si chcete nosiť prácu aj domov? S vaším partnerom totiž budete mať spoločných kolegov, niekedy dokonca spoločného nadriadeného. Časom možno budete mať problém porozprávať sa aj o pracovných záležitostiach – ak totiž budete chcieť počuť objektívny, nezaujatý názor, doma – od vášho partnera – kolegu, sa ho pravdepodobne nedočkáte. Bude váš totiž spájať rovnaké pracovné prostredie.
  2. Zabudnite na súkromie
    Vidíte sa v práci – možno sedíte blízko seba, možno dokonca úzko spolupracujete. Potom prídete domov a hádajte, koho tam stretnete? Zrazu budete spolu tráviť oveľa viac času – okrem práce budete spolu  aj počas vašich voľných chvíľ. V týchto prípadoch hrozí ponorková choroba. A pocit zaľúbenia, ktorý ste mali, sa s ňou môže rýchlo vytratiť.
  3. Pripravte sa na to, že budete hlavnou témou klebetníkov
    Všetci dobre vieme, ako je to s klebetami vo firme. Nikto a nič nie je sväté. Na muške ohováračov budete už v začiatkoch – kolegovia si budú šepkať, či spolu naozaj niečo máte. Ak prežijete túto fázu a dostanete sa do tej vážnej, pripravte sa zas na to, že čokoľvek budete riešiť so svojím partnerom-kolegom na pracovisku – hoci aj drobné nedorozumenie, na druhé oddelenie príde informácia o tom, ako ste sa pred všetkými hlasno hádali a že dokonca zvažujete rozchod.
  4. Ak sa náhodou rozídete, nebude to ľahké
    ​Ak začnete randiť s kolegom a dôjde k niečomu viac, ako len nezáväzným stretnutiam, buďte pripravený na zvláštne situácie, ktorým sa na pracovisku rozhodne nevyhnete. Čo ak vás on/ona alebo vy jeho/ju „pustíte k vode“? Budete s ním vedieť naďalej fungovať bez toho, aby ste do toho zapojili emócie? Zvládnete pracovať alebo každý deň vídať človeka, ktorý sa s vami rozišiel? Zabúdať sa vám bude veľmi ťažko! Nepríjemné to však bude aj naopak - ak sa rozídete vy s kolegom či kolegyňou. Rátajte s tým, že vaše vzťahy už nebudú také, ako predtým.

Čo si myslíte vy o vzťahoch medzi kolegami?

 

Viac o téme: Láska Vzťah Rande Kolega Kolegyňa Chodiť Randiť Kolegom
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: careeraddict; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy