Stačí, ak zanedbáte tento dôležitý detail a personalista váš životopis vyradí: Neurobte chybu, toto doň uveďte

Zdroj: Getty Images

Sťažujete sa, že sa vám pri hľadaní práce nedarí? Firmy vás nevolajú na pohovor a vy tak nemôžete ukázať, čo je vo vás? Chyba bude pravdepodobne v niektorom z krokov ešte pred tým, ako zareagujete na pracovný inzerát. Možno ste vo svojom životopise vynechali dôležitý detail, ktorý vám mohol pomôcť dostať sa na pohovor. Viete, o čom hovoríme? Pozrite sa, aký údaj by nemal chýbať v žiadnom životopise.

Celeste Joy Diazová, recruiterka v Amazone hovorí, že kľúčom k tomu, aby ste zaujali personalistov, je vysvetliť, čo ste robili v predchádzajúcej práci, no zároveň by však nemala chýbať informácia, čo sa vám v nej podarilo dosiahnuť. Odporúča, aby ste už priamo v životopise uviedli konkrétne čísla, ktorými dokážete svoje tvrdenia.

Mnoho uchádzačov totiž urobí len to, že do životopisu uvedú názov pozície a firmy, prípadne obdobie, počas ktorého vo firme pôsobili. „Dobre znejúce názvy sú skvelé, my však chceme pochopiť, na akých projektoch ste pracovali, aká v nich bola vaša úloha, čím ste prispeli a ako sa vám darilo,“ vysvetľuje Diazová.

Je teda zbytočné, ak uvediete, že ste pracovali v prestížnej spoločnosti. Dôležité je ukázať, čo ste v danej práci robili a aké úspechy ste dosiahli. Že už v životopise máte opísané svoje úlohy a zodpovednosti na danej pozícii? Skvelé. Pridajte k nim ešte informácie o tom, čo sa vám podarilo zlepšiť, aké inovácie ste priniesli, ak ste boli za niečo ocenený, treba to spomenúť.


Prečítajte si tiež: Spôsob, ktorý funguje už viac než 20 rokov: Takto hľadá zakladateľ Amazonu zamestnancov, používa iba 3 otázky


Personalistka radí byť čo najviac konkrétny: „Napíšte napríklad, o koľko percent vďaka vám rástli tržby. Zamestnávatelia potrebujú čísla, aby vedeli zhodnotiť, či ste vhodný kandidát. Údaje, ktoré uvediete, pomôžu určiť, či sa hodíte na riadiacu pozíciu, alebo budete zodpovedať za rast biznisu či starostlivosť o klientov.“

Ak si neviete dať rady, čo je vhodné uviesť do životopisu v rámci vašich predchádzajúcich pracovných povinností, personalista radí porozprávať sa o nich s viacerými ľuďmi. „Niekedy totiž nevidíme, aký dosah či vplyv môže mať naša práca, často nám to musia povedať až iní.“ Možno sa tak dozviete, že vďaka vašej práci sa napríklad zlepšilo povedomie o produkte či značke. A to by vo vašom životopise rozhodne malo byť uvedené.

Viac o téme: Životopis Chyby v životopise
  • Autor: es
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy