Neviete si nájsť prácu? Vyskúšajte týchto 7 netradičných spôsobov!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Ak si už dlhšie neviete nájsť pracovnú ponuku, ktorá by bola pre vás na mieru ušitá, možno by ste mali skúsiť hľadať si džob inak. Pozrite sa na týchto 7 netradičných spôsobov, ako sa dá nájsť práca úplne inak, než ste zvyknutý. Ktorými z týchto tipov sa inšpirujete?

 

 

 


 

  1. Networking
    Čím viac ľudí je vo vašej profesijnej „sieti“, tým väčšie šance máte, že si vás zamestnávatelia všimnú. Oprášte teda svoj LinkedIn profil, zároveň však nadväzujte zaujímavé kontakty z oblasti, v ktorej by ste radi pôsobili. Skvelou príležitosťou je účasť na rôznych konferenciách, prednáškach či workshopoch.
  2. Odporúčania
    Aj tie tak trochu súvisia s nadväzovaním nových kontaktov. V mnohých spoločnostiach často ešte pred tým, ako zverejnia pracovný inzerát, hľadajú  najprv „vo vlastných radoch“ – pýtajú sa svojich zamestnancov, či nepoznajú, prípadne nevedia odporučiť šikovného človeka. Ak máte kopec kontaktov, vaši známi môžu spomenúť vaše meno.
  3. Pracovné veľtrhy
    Na pracovných veľtrhoch máte skvelú príležitosť osloviť viacero zamestnávateľov – a dokonca osobne, tvárou v tvár. Ak to s jedným nevyjde, môžete sa presunúť o pár metrov k ďalšiemu. Váš životopis dokonca môžete odovzdať priamo do rúk zamestnávateľa. Výhodou je, že rozhovory s potenciálnym zamestnávateľom sú na pracovných veľtrhoch  väčšinou neformálne a uvoľnené. Ak zaujmete, máte vysoké šance, že vás firma pozve na skutočný pohovor.
  4. Inzerát na samého seba
    Kto povedal, že vy nemôžete ponúknuť svoje schopnosti a skúsenosti firmám? Nemusíte len čakať, kým natrafíte na ideálnu pracovnú ponuku. Skúste sa odprezentovať sami – vytvorením vlastnej webovej stránky, alebo napísaním inzerátu na samého seba. Zamestnávatelia oceňujú aj netradičný spôsob, odlíšenie sa kandidáta od masy ostatných uchádzačov. Vymyslite si spôsob, ako zaujať na trhu práce.
  5. Stáže
    Veľmi veľa ľudí si svoju prácu našlo vďaka tomu, že počas štúdia stážovali na oddelení konkrétnej firmy. Aj pre firmy sú stáže výhodné: môžu si overiť, či ste šikovný zamestnanec. Stážami tiež získate výhodu a náskok pred ostatnými uchádzačmi – jednak naberáte skúsenosti, zároveň ste pre firmu pri obsadzovaní pozície „overenou“ voľbou oproti neznámym kandidátom.
  6. Sociálne siete
    Využívate sociálne siete väčšinou na oddych a zábavu? Zdieľate na nich veci zo svojho súkromia? To všetko je v poriadku. Ak ste však príliš otvorený a úprimný a nestrážite si súkromie, môže vás to stáť džob. Personalisti si často googlia uchádzačova prezerajú si ich Facebookové profily. Stačí jedna fotka alebo status a personalista si o vás vytvorí obraz – a keďže vás nepozná, môže byť skreslený. Dajte si preto pozor, čo o sebe a svojom živote zverejňujete.  
  7. Sledovanie webových stránok firiem
    Veľmi veľa firiem zverejňuje informácie o voľných pracovných miestach práve na svojich webových stránkach. Ak máte vysnívanú spoločnosť, v ktorej by ste radi pracovali, nezabudnite občas zablúdiť aj na ich web a sledovať, či náhodou nehľadajú do svojich radov nových zamestnancov.
Viac o téme: Spôsoby Práca Zamestnanie Nájsť Robota Netradičné Ako Si Hľadám Prácu Spôsobov Robotu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: careeradict; Text: es; Foto: thinkstockphtos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy