5 dôvodov, prečo ste nedostali pozvánku na pohovor: Na toto si dajte pri hľadaní práce pozor!

Hľadáte si prácu, poctivo reagujete na každú zaujímavú ponuku, na ktorú natrafíte? No aj napriek tomu nedostávate žiadnu odpoveď, prinajlepšom len poďakovanie za zaslanie životopisu? Ak už konečne chcete vidieť vo svojej e-mailovej schárnke pozvánku na pohovor, vyhnite sa týmto piatim základným chybám! Práve tie vás totiž môžu vzďaľovať na pohovoru!

 

 

 

 

  1. Boli ste dostatočne kvalifikovaný na danú pracovnú pozíciu? Ak ste sa hlásili na pozíciu, na ktorú ste však nespĺňali kvalifikáciu, nemôžete sa čudovať, že sa vám personalista neozval.
  2. Bola vaša reakcia na inzerát úplná? Nezabudli ste pripojiť aj sprievodný text s krátkym predstavením samého seba? Nezabudli ste pripojiť prílohy? V strese môžeme ľahko spraviť pár prešľapov, ktoré nás však môžu stáť zaujímavú prácu.
  3. Nespravili ste v sprievodnom texte gramatické chyby?
    Sprievodný text predstavuje väčšinou niekoľko krátkych viet, v ktorých sa predstavujete a uvediete, prečo vás daná pracovná ponuka zaujala. Ak aj v takomto krátkom texte dokážete spraviť pravopisné prešľapy či preklepy v slovách, môžete si tým znížiť šance u vášho potenciálneho zamestnávateľa.
  4. Reagovali ste s kvalitným životopisom? Mať dobré CV je základ a vďaka nemu môžete byť jednou nohou na pohovore. Máte životopis, ktorý bude podľa presne gusta personalistov? Zistite, ako by malo vyzerať dobré CV.
  5. Prispôsobili ste motivačný list ponuke, na ktorú ste sa hlásili? Na každú pracovnú ponuku by ste mali písať na mieru šitý motivačný list. Neposielajte všeobecné a nič nehovoriace texty, prezraďte, prečo chcete pracovať pre danú spoločnosť a čo im môžete ponúknuť.

Prečítajte si tiež: 8 vecí, ktoré pochovajú každý životopis: Toto vo vašom CV neuvádzajte!​


Viac o téme: Práca Zamestnanie Pohovor Nájsť Personalista Pohovore Získať prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: jobsearch; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy