Táto otázka vás na pohovore môže zaskočiť: Ako na ňu odpovedať?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Na pohovore sa o vás personalista väčšinou snaž zistiť viac, než si môže prečítať v životopise. Do CV síce dávame tie najdôležitejšie informácie o sebe, pri osobnom rozhovore však môžeme prezradiť aj detaily a podrobnosti, ktoré sa nám už do životopisu nezmestili. Preto nás na pohovore neprekvapia otázky typu „Povedzte mi viac o vašej bývalej práci“, alebo „Môžete mi opísať, čo ste mali na starosti na predchádzajúcej pozícii?“. Čo ak by vás však personalista vyzval „Povedzte mi o sebe niečo, čo nie je vo vašom životopise.“? Ako by ste odpovedali na túto otázku?

Nenechajte sa zaskočiť, máme pre vás štyri tipy, ako na ňu správne odpovedať. 

  1. Spomeňte vašu silnú stránku, ktorú ste neuviedli v životopise
    To, že ste cieľavedomý, perfekcionista a vždy dodržiavate termíny, sú skvelé vlastnosti. Ak však príde požiadavka, aby ste o sebe prezradili niečo viac, môžete spomenúť vašu ďalšiu silnú vlastnosť, ktorú ste do životopisu neuviedli, pretože ste si možno mysleli, že sa nie celkom hodí. Viete ľahko nadväzovať kontakty? Ak vám niekto povie, že sa niečo nedá, okamžite sa do toho pustíte? Ste vytrvalý a veci vždy doťahujete do konca? Porozprávajte o tejto svojej silnej stránke personalistovi.
  2. Opíšte vašu osobnostnú črtu
    Ak sa o vás chce personalista dozvedieť viac, pokojne mu prezraďte niečo z vašich osobnostných čŕt. Ste rozhodný, empatický, diplomat, vyjadrujú vás slová ako sebadôvera či entuziazmus? Pochváľte sa tým, čo vás charakterizuje. 
  3. Prezraďte, prečo chcete danú prácu
    Chce o vás personalista vedieť niečo, čo nemáte v životopise? Porozprávajte mu, prečo chcete danú prácu! Je to ideálna príležitosť prezradiť, aká je vaša motivácia a prečo by ste sa práve vy hodili na obsadzované miesto.
  4. Zdieľajte s personalistom niečo osobné
    Povedzte personalistovi viac o sebe samom a prepojte to s pozíciou, na ktorú sa hlásite. Máte radi lezenie? Hráte šach? Navštevujete seniorov v domovoch dôchodcov? Personalista si na základe týchto záľub o vás dokáže vytvoriť obraz. Vyššie spomenuté koníčky mu o vás povedia, že ste vytrvalý, máte strategické myslenie a ste empatický. Ktorý zamestnávateľ by nechcel takého zamestnanca?
Viac o téme: Odpovede Pohovor Otázka Otázky Ako Odpovedať Personalista Pohovore
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: jobseach; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy