Chcete uspieť na pohovore? Týchto 5 viet nikdy, ale naozaj nikdy nepovedzte personalistovi!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Čaká vás pohovor? Nezabudnite si pripraviť dokonalú prezentáciu vašich pracovných skúseností. Keď však budete o sebe rozprávať, dajte si pozor, aby ste náhodou nevypustili z úst niektorú z týchto viet.

 

 

 

 

 

  1. Akúkoľvek pozíciu máte voľnú, zoberiem ju
    Možno si hľadáte prácu dlho, možno ste už naozaj zúfalý, nikdy však nevyslovte vetu, že ste ochotný zobrať čokoľvek. Firmy hľadajú ľudí, ktorí sa na danej pozícii nájdu, budú pre svoju prácu zapálení a nechodia do nej každý deň iba kvôli výplate.
  2. Neplánujem tu zostať dlho
    Možno ste prácu zobrali naozaj iba dočasne, aby ste nezostali na mizine, keďže musíte platiť účty, nájomné či hypotéku. Nech už je to akokoľvek, personalista by o tom nikdy nemal vedieť.
  3. V mojej poslednej práci to bolo jednoducho otrasné
    Dajte si pozor na ústa, ak sa vás personalista spýta, prečo ste odišli z predchádzajúcej práce.  Táto otázka neznamená, že sa máte vyrozprávať , posťažovať a vyventilovať všetko, čo vás v súvislosti s predchádzajúcim zamestnávateľom trápilo. Skúste potlačiť negatívne emócie a držte sa faktov, prečo ste sa rozhodli pre zmenu.
  4. Túto prácu vlastne ani tak veľmi nechcem
    Možno ste na danú pozíciu reagovali s tým, že skúsite šancu, no v skutočnosti ste nečakali, že by vás niekto kontaktoval. No zrazu sa vám ozvali a pozvali vás na pohovor. Ak necítite, že daná ponuka je pre vás tá pravá, nezatvárajte za ňou hneď dvere. Na pohovor určite choďte, dajte o sebe vedieť a nadviažte kontakty. Ktovie, možno sa s danou firmou stretnete v budúcnosti.  
  5. Budem tu pracovať, kým nenájdem niečo lepšie
    Nie je nič horšie ako povedať vo firme hneď na začiatku, že je  pre vás len dočasnou záležitosťou. Nech už by boli vaše skúsenosti a znalosti akékoľvek, vaše šance získať džob by po tejto vete klesli poriadne nízko.

Aká veta sa na pohovore neosvedčila vám? Podeľte sa o ňu s nami v komentároch.

Viac o téme: Práca Zamestnanie Pohovor
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: theundercoverrecruiter.com; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy