Ste bez práce? Takto by mal vyzerať deň nezamestnaného človeka

Ste už dlhší čas nezamestnaný? Ako využívate voľný čas, ktorý máte? Ak sa každý deň zobudíte pred obedom, sem-tam pozriete ponuky na pracovnom portáli Kariéra.sk či absolvujete pravidelnú návštevu úradu práce, máme pre vás zlú správu. Nerobíte toho dosť a ešte k tomu márnite svoj drahocenný čas! Čo by ste vo vašom živote mali zmeniť? Inšpirujte sa naším vzorom harmonogramu nezamestnaného človeka.

 

 

7:00 – 7:30
Budíček! Zdá sa vám to príliš skoro? Myslite však na to, že bežne pracujúci ľudia vstávajú ešte skôr. O taktomto čase sú napríklad aj personalisti na ceste do práce – tí, ktorým ste včera poslali životopis a ktorí s vami dnes ráno môžu spraviť telefonický pohovor. Preto by bolo dobré, aby ste počas neho mali mozog naštartovaný.

08:00
Doprajte si zdravé a výživné raňajky. Aktívne hľadanie práce si vyžaduje veľa energie, preto by ste vášmu telu mali dodať to, čo potrebuje. Odporúčame veľa zeleniny a ovocia, vajíčka, celozrnné pečivo alebo jogurt.

08:30
Po dobrých raňajkách sa presuňte k vášmu počítaču a pozrite si najnovšie pracovné ponuky na Kariéra.sk. Zvoľte si vaše mesto a odvetvie, v ktorom hľadáte uplatnenie a preštudujte si vyfiltrované ponuky. A aby vám náhodou niektorá z ponúk neušla, aktivujte si na Kariéra.sk aj službu agent. Vďaka nej si nájdete najnovšie pracovné ponuky priamo vo svojom e-maile. 

10:45
Našli ste ponuku, ktorá vás zaujala? Dobre si ju prečítajte a prispôsobte jej váš životopis. Tu nájdete tipy, ako má vyzerať dobré CV. Vyžaduje firma aj motivačný list? Rady, ako ho dobre napísať, nájdete tu. A nezabudnite k reakcii na inzerát pripojiť aj sprievodný text, v ktorom máte príležitosť zaujať personalistu.

12:00
Doprajte si prestávku a naberte nové sily výdatným obedom.

12:30
Zistili ste pri prezeraní ponúk, že zamestnávatelia vyžadujú konkrétnu znalosť, ktorú neovládate, prípadne ste v nej začiatočník? Pozrite si ponuky dostupných kurzov vo vašom meste, alebo absolvujte online kurzy a získajte certfikát, ktorý potvrdí vaše zručnosti. Zabezpečte si ďalšiu položku do životopisu, v budúcnosti totiž môže zavážiť – napríklad sa vám otvoria dvere na pozíciu, o ktorej ste v minulosti ani neuvažovali.

14:30
Okrem pracovného portálu môžete využiť aj vaše kontakty, prípadne silu sociálnych sietí. Skúste sa spojiť s vašimi známymi, či nemajú informácie o voľných miestach. Zverejnite na LinkedIne, Twitteri alebo Facebooku informáciu, že si hľadáte prácu, uveďte, aké skúsenosti ponúkate a požiadajte vašich známych o zdieľanie. Nikdy neviete, ku komu sa váš príspevok dostane.

16:30
Padla! Váš „pracovný deň“ je za vami. Teraz sa môžete venovať sebe a svojim záľubám. Relaxujte, športuje, rozvíjajte svoj talent a nadanie. Nezabudnite myslieť pozitívne a nedovoľte si podľahnúť frustrácii z doterajších neúspešných pokusov. Aktívne hľadanie práce a neustále sa rozvíjanie prinesie svoje ovocie, verte tomu!  
 

Viac o téme: Práca Nezamestnanosť Nezamestnaný Hľadanie Práce
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy