Dokážete všetko, čo si zaumienite: Stačí, ak začnete robiť toto

Najlepším odborníkom na svoj život ste vy sami. Hovorí sa, že každý máme riešenie v sebe. Na akýkoľvek problém, otázku, rozhodnutie. Ale ako tú odpoveď v sebe nájsť? Nie je lepšie, ak mi niekto poradí, povie, čo mám spraviť? Z krátkodobého hľadiska možno áno. Avšak rada vždy vychádza z niekoho iného. Človek, ktorý vám poradí, vychádza z vlastného vnímania sveta – vlastných skúseností a prežitkov. Z toho, čo funguje jemu. Môžete mať pocit, že to je presne to, čo pomôže aj vám - veď aj samotnému radcovi jeho rada fungovala. Takto však len nechávate niekomu inému veľkú moc. V podobe prevzatia zodpovednosti za váš život.

Môže byť pre vás správne riešenie, ktoré je zo sveta a vnútorného prežívania niekoho iného? Je to ako keby ste si požičali cudzie topánky. Veľkosť sedí, farba a značka sa vám páčia, ale topánky nie sú vytvarované podľa vás, už ich mal obuté niekto iný.

Koučing predstavuje úplnú akceptáciu druhého človeka. Jeho vnímania sveta. Máte všetky zdroje na to, aby ste dokázali vyriešiť čokoľvek. Kouč pracuje s vašou jedinečnosťou. Pomôže vám nájsť tie odpovede, ktoré máte po celý čas v sebe. Nájdete riešenia, ktoré sú len vaše, nikoho iného. Tvoríte si svet, ktorý priamo rezonuje s vašou osobnosťou, s vaším jedinečným ja.

Kouč vám nebude radiť. Bude sa vás pýtať otázky takým spôsobom, že uvidíte veci z inej perspektívy a nájdete úžasné riešenia, ktoré by ste si často ani nevedeli predstaviť. Kouč dôveruje vám a vašim schopnostiam a podporí vašu cestu, no nebude do nej zasahovať.

Dokážete všetko, čo si Galéria fotiek (2)

Na koučingu človek prechádza obrovskými zmenami – procesmi. Mení sa vaša komunikácia, postoje, myslenie a vo viacerých smeroch sa ľuďom „otvárajú oči“. Nachádzajú to, čo s nimi naozaj rezonuje a robí ich šťastnými. Začínajú žiť svoj život a vedia si v pokoji určiť vlastné hranice.

Ak vás niekto poprosí o radu alebo budete mať chuť si radu vypýtať, skúste radšej hľadať zdroje v sebe, dôverovať a posúvať seba a ostatných na cestu poznania vlastného Ja.

Power Coaching / www.powercoaching.sk 

Individuálne koučingové sedenia, Akreditovaný kurz KOUČ 104 hod., Ochutnaj, čo je koučing, Úvod do koučingu.

Viac o téme: Úspech Sebavedomie Kouč Koučing Riešenie problémov
  • Autor: © Zoznam/Power Coaching
  • Zdroj: foto: Unsplash.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy