Nezničte si povesť vo firme: 7 vecí, ktoré nikdy neurobte na vianočnom večierku

Zdroj: thinkstockphotos.com

Na vianočný večierok sa teší takmer každý zamestnanec. Dobré jedlo, uvoľnené prostredie, zábavný program, hudba a aj nejaké to alkoholické posilnenie znie pre väčšinu ako predstava príjemného večera. Aby to však tak aj naozaj dopadlo, je dôležité neurobiť istých sedem vecí. Čomu by ste sa mali na vianočnom večierku vyhnúť, aby neskončil ako totálne fiasko? Zoberte si týchto 7 rád k srdcu a váš vianočný večierok skončí bez trapasov a nepríjemných momentov.

 

 

  1. Neodštartujte večierok nesprávne
    Nepríďte podnapitý, nevhodne oblečený a už vôbec sa neopite počas prvej polhodiny. Vianočný večierok je síce udalosťou, na ktorej sa môžete uvoľniť viac než zvyčajne, mali by ste však dodržať isté hranice slušnosti.
  2. Nesprávajte sa ako na bežnej párty
    Ľudí na bežnej piatkovej žúrke už znova asi neuvidíte, pamätajte však, že na vianočnom večierku sú okolo vás vaši kolegovia a nadriadení. To, čo sa na večierku stane, budú všetci vedieť a niektorí z nich aj pamätať.
  3. Nerozprávajte o práci
    Na vianočnom večierku zabudnite na prácu, neobťažujte kolegov s tým, že chcete doriešiť nejakú úlohu. Večierok slúži na zábavu a oddych, nevyťahujte preto pracovné záležitosti.
  4. Nepovedzte kolegovi, že ho milujete
    Vy ste ešte nepočuli, ako takéto vyznanie dokáže pokaziť nielen vianočný večierok, ale aj kariéru? Svoje city si nechajte pre seba a určite sa kolegovi, kolegyni a už vôbec nie šéfovi nepriznávajte, že k nemu či jej niečo cítite.
  5. Nezačínajte súťaže v pití
    Samozrejme, kto by si nedal rád pohárik dobrej tequily? Majte však na pamäti, kde sa nachádzate. Je to firemná párty, neskúšajte preto vypiť tequilu z pupka svojej kolegyne. Takéto hry sa na vianočný večierok jednoducho nehodia.
  6. Neodhaľte kolegom, čo si o nich myslíte
    Či si myslíte o vašom šéfovi, že je úplne neschopný, alebo by ste kolegyni najradšej z plných pľúc vykričali, že je podľa vás nemožná, snažte sa držať jazyk za zubami. Možno by sa vám uľavilo, po vytriezvení by vás však čakali nepríjemné situácie, napätá atmosféra a možno aj odchod z firmy. A to predsa za to nestojí.
  7. Vyhýbajte sa mikrofónu
    V opojení alkoholu ľudia robia občas zábavné, no väčšinou veľmi zlé rozhodnutia. Ak neviete spievať, na vianočnom večierku sa ani nepozrite na mikrofón a vyhýbajte sa mu, ako sa len dá. Aj keby hrala vaša obľúbená pieseň, zaspievajte si ju radšej len sám pre seba. Pravdepodobne nechcete, aby medzi vašimi kolegami kolovala na ďalší deň nahrávka vášho (ne)speváckeho výkonu v podguráženom stave.
Viac o téme: Večierok Vianočný Robiť Obliecť Firemný Správať Firme Vianočnom Večierku
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy