Bohaté či chudobné Vianoce? Väčšina Slovákov plánuje minúť na darčeky túto sumu

darčeky, vianoce, peniaze, nákupy, darček, stromček, párty, vianočný, večierokdarčeky, vianoce, peniaze, nákupy, darček, stromček, párty, vianočný, večierok

Portál Karierainfo.sk sa v nedávnom prieskume pýtal Slovákov, koľko sú ochotní minúť na nákup vianočných darčekov. Uhádnete, koľko plánujú minúť na dary pre svojich blízkych? Väčšina z nich v prieskume prezradila, že plánuje z výplaty obetovať jednu konkrétnu sumu. Zhoduje sa táto cifra s vašimi plánmi na vianočné nakupovanie?

 

 


 

Do novembrového prieskumu portálu Karierainfo.sk sa zapojilo viac ako 500 Slovákov. Väčšina z opýtaných - až 29%, priznala, že počas tohtoročných Vianoc je do darčekov ochotná investovať maximálne 150 eur. Takmer tesne za ňou sa však umiestnila skupina Slovákov, ktorá si plánuje dopriať bohatého Ježiška – 23% opýtaných uviedlo, že na nákupy darčekov plánujú minúť viac ako 400 eur. Pozrite sa na graf, koľko sú Slováci ochotní minúť na darčeky počas týchto Vianoc.

Bohaté či chudobné Vianoce? Galéria fotiek (3)

Účastníkov prieskumu sme sa tiež pýtali, akým spôsobom financujú nákup vianočných darčekov. Najčastejšou  odpoveďou respondentov (53%) bolo, že si na darčeky začínajú odkladať z platu pár mesiacov pred Vianocami. Menšia skupina opýtaných (38%) myslí na Vianoce dopredu a vytvára si rezervu počas celého roka. Len 9% opýtaných využíva pri nákupe vianočných darčekov možnosť pôžičiek či úverov.

Bohaté či chudobné Vianoce? Galéria fotiek (3)


 

 

Z prieskumu teda vyplýva, že väčšia časť Slovákov uprednostní tento rok skôr striedmejšie Vianoce. Je však zaujímavé, že do skupiny opýtaných, ktorí plánujú na darčeky minúť viac ako 400 eur, patrí predovšetkým veková skupina 41-50 rokov (26%), avšak druhou najpočetnejšou skupinou, ktorá plánuje štedré Vianoce, sú aj Slováci vo veku nad 60 rokov (21%). Väčšina ľudí v mladšom strednom veku (vo 26 – 40 rokov) však uprednostňuje zlatú strednú cestu: zo svojich výplat plánujú minúť maximálne 300 eur.

Koľko plánujete minúť na vianočné darčeky vy?

Viac o téme: Prieskum Vianoce Na Darčeky Slováci Platy Plat Vianočné Výplaty Míňajú Slováci Koľko Minú Platu Minúť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy