Výpoveď daná zamestnávateľom

poradnaporadna

Zamestnávateľ skončil so mnou pracovný pomer, ktorý bol na dobu neurčitú výpoveďou z organizačných dôvodov, ktorú mi predložil 26.5.2010 a odmietla som podpísať, tak ju podpísali sami, ako svedkovia, že som bola oboznámená s dokumentom. Výpovedná doba plynula od 1.6.-31.8.2010. Je táto výpoveď platná, keď som stále PN od 29.5.2010, teda ešte pred plynutím výpovede? Čo urobiť po skončení PN?

Poradňa: Zamestnávateľ nesmie dať zamestnancovi výpoveď v ochrannej dobe, a to v dobe, keď je zamestnanec uznaný dočasne za práceneschopného pre chorobu alebo úraz, ak si túto neschopnosť úmyselne nevyvolal alebo nespôsobil pod vplyvom alkoholu, omamných látok alebo psychotropných látok, a v dobe od podania návrhu na ústavné ošetrovanie alebo od nástupu na kúpeľnú liečbu až do dňa ich skončenia.

 

V zmysle ustanovenia § 64 ods. 2 zákonníka práce, ak je zamestnancovi daná výpoveď pred začiatkom ochrannej doby tak, že by výpovedná doba mala uplynúť v ochrannej dobe, pracovný pomer sa skončí uplynutím posledného dňa ochrannej doby okrem prípadov, keď zamestnanec oznámi, že na predĺžení pracovného pomeru netrvá. Ako vyplýva z vyššie uvedeného, výpoveď bola daná pred začiatkom práceneschopnosti a zamestnanec sa počas plynutia výpovednej doby stal práceneschopným, preto jeho pracovný pomer sa skončí až uplynutím posledného dňa práceneschopnosti. Následne sa zamestnanec môže zaevidovať ako uchádzač o zamestnanie na miestne príslušnom úrade práce.

 

22.10.2010

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Pn Kariera2010 Vypoved z organizacnych dovodov
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy