Mám nárok na dovolenku počas materskej?

Základná výmera dovolenky v roku 2010 bola 4 týždne.Základná výmera dovolenky v roku 2010 bola 4 týždne. Zdroj: photl.com

Predtým ako som otehotnela, som bola zamestnaná od roku 2006 na dobu neurčitú. Od 1. januára 2010 do 28. februára 2010 som bola na PN (rizikové tehotenstvo) a od 1. marca som nastúpila na materskú dovolenku a chcela by som vedieť, či mám nárok na dovolenku.

Poradňa: Zamestnanec, ktorý počas nepretržitého trvania pracovného pomeru k tomu istému zamestnávateľovi vykonával u neho prácu aspoň 60 dní v kalendárnom roku, má nárok na dovolenku za kalendárny rok, prípadne na jej pomernú časť, ak pracovný pomer netrval nepretržite počas celého kalendárneho roka. Za odpracovaný deň sa považuje deň, v ktorom zamestnanec odpracoval prevažnú časť svojej zmeny. Na účely dovolenky je za výkon práce považované aj obdobie materskej dovolenky, takže z dôvodu trvania materskej dovolenky sa nárok na dovolenku nekráti.

Dovolenka sa kráti z dôvodu trvania dočasnej práceneschopnosti  za prvých 100 zameškaných pracovných dní o jednu dvanástinu a za každých ďalších 21 zameškaných pracovných dní rovnako o jednu dvanástinu, pričom  ak nie je naplnených prvých 100 dní alebo  následných 21 dní,  nárok na dovolenku sa nekráti.

Z uvedeného vyplýva, že nárok na dovolenku sa v roku 2010 v dôvodu dočasnej PN a materskej dovolenky nekrátil. Celkový výmera dovolenky za rok 2010 záleží od toho, na akú výmeru dovolenky mala zamestnankyňa nárok.  Základná výmera dovolenky v roku 2010 bola 4 týždne, pričom nárok na  5 týždňov mali len zamestnanci, ktorí dovŕšili 15 rokov trvania pracovného pomeru po 18. roku života.

Ak sa zamestnankyňa vráti do práce z rodičovskej dovolenky, použijú  sa na posúdenie je nároku na dovolenku za rok 2012 aktuálne platné ustanovenia . V súčasnosti má nárok na dovolenku vo výmere 5 týždňov  ten zamestnanec, ktorý  do konca príslušného kalendárneho roka dovŕši 33 rokov.

Zamestnancovi, ktorý splnil podmienku odpracovania aspoň 60 dní v kalendárnom roku, za ktorý sa dovolenka poskytuje, môže zamestnávateľ krátiť dovolenku za prvých 100 zameškaných pracovných dní o jednu dvanástinu a za každých ďalších 21 zameškaných pracovných dní rovnako o jednu dvanástinu, ak v tomto kalendárnom roku nepracoval z dôvodu  trvania rodičovskej dovolenky.  Ak zamestnankyňa nevykonávala prácu l v kalendárnom roku aspoň 60 dní, patrí jej  dovolenka za odpracované dni v dĺžke jednej dvanástiny dovolenky za kalendárny rok za každých 21 odpracovaných dní v roku.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk>

Viac o téme: Dovolenka Na Materská Nárok Dovolenku
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy