Vykročte do nového zamestnania pravou nohou: 8 tipov, vďaka ktorým bez problémov zvládnete prvý deň v práci

Nástup do nového zamestnania môže byť vzrušujúci, ale aj trochu nervydrásajúci zážitok. Chcete urobiť skvelý prvý dojem a poriadne sa rozbehnúť. Našťastie máte k dispozícii osem jednoduchých krokov, ktoré môžete využiť, aby prebehol váš prvý deň v novom zamestnaní bez problémov.

  1. Príprava je kľúčová
    Pred prvým dňom sa uistite, že ste dobre pripravení. Dvakrát si overte dress code spoločnosti, čas, kedy máte prísť, a všetky dokumenty alebo doklady, ktoré si musíte priniesť so sebou. Ak sa pripravíte vopred, výrazne zmiernite nervozitu z prvého dňa.
  2. Dobre sa vyspite
    Dobrý spánok môže mať veľký význam. Pomôže vám zostať bdelý, pozorný a energický počas prvého dňa.
  3. Príďte skôr
    Dochvíľnosť je veľmi dôležitá. Snažte sa prísť o niečo skôr, aby ste mali čas usadiť sa a pohodlne sa pripraviť ešte pred začiatkom pracovného dňa.
  4. Ukážte vaše sebavedomie
    Sebavedomie je veľmi dôležité. Kráčajte so vztýčenou hlavou a ponúknite svojim novým kolegom priateľský úsmev. Sebadôvera robí pozitívny dojem.
  5. Počúvajte a učte sa
    Váš prvý deň bude pravdepodobne zahŕňať veľa informácií. Dávajte pozor, robte si poznámky a nebojte sa klásť otázky, ak vám niečo nie je jasné. Každý chápe, že noví zamestnanci potrebujú čas, aby sa všetko naučili.
  6. Zostaňte pozitívni a otvorení
    Počas celého dňa si zachovajte pozitívny prístup. Buďte otvorení novým skúsenostiam a ľuďom. Pozitívny prístup je nákazlivý a pomôže vám ľahšie zapadnúť.
  7. Zapojte sa a socializujte sa
    Nebuďte hanbliví. Predstavte sa kolegom, nadviažte spoločenský rozhovor a snažte sa zapájať do konverzácie. Budovanie vzťahov je na novom pracovisku dôležité.
  8. Buďte trpezliví
    Pamätajte, že nikto neočakáva, že budete profesionálom hneď v prvý deň. Dajte si čas na osvojenie si nových postupov a zaučenie sa. Chyby sú súčasťou procesu učenia, preto na seba nebuďte príliš prísni.

Váš prvý deň v novom zamestnaní môže byť hračkou, ak budete dodržiavať týchto osem jednoduchých krokov. Vopred sa pripravte, dobre sa vyspite, príďte načas, prejavte sebadôveru, buďte dobrým poslucháčom, zostaňte pozitívne naladení, spolupracujte s ostatnými a buďte k sebe prívetiví. Vďaka týmto tipom budete na dobrej ceste k tomu, aby ste urobili skvelý prvý dojem a začali novú prácu s dôverou. Veľa šťastia!

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy