Musíte vyčerpať celú dovolenku?

poradnaporadna

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou či by ste mi mohli poradiť v mojom probléme. Pracujem na 12 hodinové zmeny a mám nárok na dovolenku 16,5 dňa ročne. Za rok 2010 mi dovolenka 1,5 dňa prepadla, lebo zamestnávateľ mi neumožnil ju vyčerpať. Toho času mam dovolenku za rok 2011 aj 2012 a zase mi nie je umožnené vyčerpať si dovolenku aspoň za rok 2011. Ak by ste mi vedeli poradiť na koho sa možno obrátiť, aby som si mohla dovolenku vyčerpať,aby mi neprepadla.

Poradňa: Čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ po prerokovaní so zamestnancom podľa plánu dovoleniek určeného s predchádzajúcim súhlasom zástupcov zamestnancov tak, aby si zamestnanec mohol dovolenku vyčerpať spravidla vcelku a do konca kalendárneho roka. Zamestnávateľ je povinný určiť zamestnancovi čerpanie aspoň štyroch týždňov dovolenky v kalendárnom roku, ak má na ne nárok, a ak určeniu čerpania dovolenky nebránia prekážky v práci na strane zamestnanca.

 

Ak si zamestnanec nemôže vyčerpať dovolenku v kalendárnom roku preto, že zamestnávateľ neurčí jej čerpanie, alebo pre prekážky v práci na strane zamestnanca, zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi dovolenku tak, aby sa skončila najneskôr do konca nasledujúceho kalendárneho roka, t.j. ak zamestnancovi nie je umožnené, aby vyčerpal dovolenku napr. za rok 2011 do konca roka 2011, táto „ stará“ dovolenka sa prenesie do nasledujúceho roka (2012) a v tomo roku prednostne čerpá tzv. starú dovolenku. Za časť dovolenky, ktorá presahuje štyri týždne základnej výmery dovolenky, ktorú zamestnanec nemohol vyčerpať ani do konca nasledujúceho kalendárneho roka, patrí zamestnancovi náhrada mzdy v sume jeho priemerného zárobku. Za nevyčerpané štyri týždne základnej výmery dovolenky nemôže byť zamestnancovi vyplatená náhrada mzdy, s výnimkou, ak si túto dovolenku nemohol vyčerpať z dôvodu skončenia pracovného pomeru.

 

Ak si zamestnanec nemôže vyčerpať dovolenku, pretože bol uznaný za dočasne práce neschopného pre chorobu alebo úraz, ani do konca nasledujúceho kalendárneho roka, nevyčerpanú dovolenku mu zamestnávateľ poskytne po skončení dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca. Ak si zamestnanec nemôže vyčerpať dovolenku, pretože bol dlhodobo uvoľnený na výkon verejnej funkcie alebo odborovej funkcie, nevyčerpanú dovolenku mu zamestnávateľ poskytne po skončení výkonu verejnej funkcie alebo odborovej funkcie.

 

Ako vyplýva z vyššie uvedeného, nárok na dovolenku z predchádzajúceho kalendárneho roka neprepadá, ak ju zamestnávateľ neumožnil zamestnanancovi vyčerpať. Ak zamestnávateľ porušuje nárok zamestnancov na dovolenku, zamestnanec sa môže pokúsiť situáciu vyriešiť so zamestnávateľom sám alebo prostredníctvom odborov, zamestnaneckej rady alebo zástupcu zamestnancov a prípadne sa obrátiť so sťažnosťou na inšpektorát práce.

02.07.2012

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk
 

Viac o téme: Dovolenka
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy