Byť krásny je prekliatie: Nedovoľte, aby vám atraktívny výzor zničil kariéru!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Najnovší výskum poukazuje na skutočnosť, že ak ste atraktívny muž, môže vám to počas pohovoru uškodiť. Podľa štúdie uverejnenej v časopise Organizational Behavior and Human Decision Processes sú dobre vyzerajúci muži vnímaní ako kompetentnejší, než ich menej atraktívni kolegovia, čo môže mať za dôsledok, že zvyknú byť v pracovnom prostredí diskriminovaní, keďže ich ostatní muži považujú za konkurenciu.

Podobný spôsob rozmýšľania sa vám môže zdať prehnaný, no niektorí ľudia musia s týmto predsudkom žiť celý život. Množstvo neúspešných pohovorov kvôli tomu, že sa nadriadení cítil byť ohrozený, niektorí nevedia ani spočítať.  Našťastie, existuje niekoľko spoľahlivých tipov ako prekonať túto zaujatosť.

Nepôsobte príliš mužne

Dôvodom prečo sa nadriadení mužského pohlavia cítia byť ohrození dobre vyzerajúcimi uchádzačmi je, že si atraktivitu mýlia so schopnosťou. Skúste preto svoju kompetentnosť , čo najviac zamaskovať. Napríklad príďte neskoro, dajte najavo, že nemáte takmer žiadnu predstavu, čo spomínaná práca zahŕňa a o predchádzajúcich skúsenostiach sa vyjadrujte len minimálne. Samozrejme, počas zdokonaľovania tejto techniky musíte rátať so stratami.

Netvárte sa, že o svojej atraktivite neviete

Nebojte sa dať personalistovi najavo, že viete o tom, akí atraktívni sa mu zdáte byť, no napriek tomu očakávate spravodlivé zaobchádzanie. Úprimne mu povedzte, že hoci vyzeráte dobre, nemusíte byť neschopní. Pravdepodobne na vás bude čudne pozerať, no to je úplne v poriadku.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Oblečte sa nedbanlivo

Divili by ste sa ako šikovne môžete svoju príťažlivosť zamaskovať príliš veľkým sakom či roztrhnutými nohavicami. Nič nepomáha odpútať od tváre viac, než veľký mastný fľak na košeli.

Pozor na sociálne siete

Väčšina zamestnávateľov si vás vyhľadá na sociálnych sieťach hneď potom, čo zašlete životopis, aby zistili, ako veľmi atraktívni ste. Dajte si preto záležať na tom, aby ste na sociálnych sieťach nemali zábery, ktoré vašu telesnú príťažlivosť prezradia. Áno, byť krásny je skutočne náročné!

Napriek nepriazni osudu, ktorý vás neprávom potrestal krásnou tvárou a príťažlivým telom si uvedomte, že hoci váš zovňajšok môže mať pozitívny či negatívny vplyv na výsledky vášho pohovoru, základom sú vždy vaše schopnosti a nadanie.

Viac o téme: Pomoc Pohovor Problém Výzor Atraktívny Karié
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: theguardian.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy