Najhoršie otázky, ktoré sa personalisti opýtali na pohovore

Máte deti a nebude s nimi problém? Aj takúto otázku dostal fannúšik na facebookovej stránke Kariera.sk.Máte deti a nebude s nimi problém? Aj takúto otázku dostal fannúšik na facebookovej stránke Kariera.sk. Zdroj: photl.com

Našich fanúšikov na facebookovej stránke Kariera.sk sme sa opýtali, akú najhoršiu otázku dostali na pracovnom pohovore, ktorá bola nemiestna, alebo ich vykoľajila.

Existujú otázky na pracovnom pohovore, ktoré sa personalisti štandardne pýtajú. Patria medzi ne otázky typu, prečo sa uchádzate o danú pracovnú pozíciu, aké sú vaše predchádzajúce pracovné skúsenosti, čo by ste mohli priniesť pre našu spoločnosť? Potom sú tu aj uniformné otázky, aké sú vaše slabé a silné stránky, kde sa vidíte o päť alebo desať rokov? Nájdu sa však aj diskriminačné otázky, ktoré by sa personalisti alebo manažéri nemali na pohovore vôbec pýtať. Aký je váš vek, aký je váš rodinný stav, koľko máte deti a kto sa o ne postará, keď budete v práci?

Na pohovore vás však môžu prekvapiť aj kuriózne otázky typu „Ak by ste si mohli vybrať, či budete Batmanom alebo Supermanom ktorého hrdinu by ste si vybrali? Kedy sa zvyknete baliť pred cestou na dovolenku? Keby pred vami pristál mimozemšťan a opýtal sa vás, čo si želáte a ponúkol vám pracovnú pozíciu, aká by to bola?“

Pohovor by mal byť rozhovorom o pracovných skúsenostiach kandidáta a požiadavkách na pracovnú pozíciu zamestnávateľa. Preto interview môže byť niekedy príjemným rozhovorom, kde dochádza k obojstrannej výmene informácii. Ak však kandidát dostane neobľúbenú tému na pohovore, okamžite sa mení smer konverzácie. Nevhodné otázky dostali aj naši fanúšikovia na facebookovej stránke Kariera.sk.

Netradičné otázky, ktoré dostali fanúšikovia Kariera.sk:

Ivana Š.: Kde sa vidíte za 5 rokov? (Na jachte v Chorvátsku.)
Renata K.: Máte deti a nebude s nimi problém?
Marcela K.: Čo ste nikdy nejedli na večeru? (Raňajky a obed.)
Gabriela B.: Spievate si v sprche?
Iveta K.: V akých firmách ste boli na pohovore? Povedzte nám niečo o predchádzajúcom zamestnávateľovi.
Alžbeta M.: Ako sa volala vaša triedna učiteľka v 1. ročníku ZŠ?
Lucia D.: Čo sú to ruské a východoeurópske štúdiá a čo môžete robiť, keď to vyštudujete?
Martin G.:

Aké máte negatívne vlastnosti?

Staňte sa fanúšikom Kariera.sk na Facebooku.

Viac o téme: Rozhovor Stretnutie Interview Pracovný Pohovor Otázky Netradičné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: facebook.com/kariera.sk

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy