Nedokážete sa odhodlať k zmene zamestnania? Nájdite v sebe správnu sebamotiváciu

Už dlhšiu dobu pociťujete v práci vnútorný nepokoj? Neteší vás predstava stretnutia kolegov a pri pomyslení na pracovné povinnosti, myslíte na to najhoršie? Je to znamenie, že nastal čas odhodlať sa na zmenu zamestnania. Pýtate sa ako? My vám pomôžeme nájsť tú správnu sebamotiváciu a posunúť sa v živote o krok ďalej.

  1. Majte silný dôvod

Pokiaľ pociťujete značné obdobie nespokojnosť so svojim aktuálnym zamestnaním a náprava dlhšiu dobu neprichádza, je to varovný signál. Ak už nenachádzate žiadne potešenie z vykonanej práce a dokonca nevidíte žiadnu perspektívu, to je už znamenie a adekvátny dôvod na zmenu zamestnávateľa.

  1. Nevzdávajte sa svojho sna

Nestačí len dostatočne silný dôvod, musíte mať svoj sen a plniť si ho krok za krokom. Predstavte si samých seba. Ktoré zamestnanie by vám prinieslo pocit šťastia a zadošťučinenia? Predstavte si, ako by vyzeral váš život v budúcnosti. Predstavte si nové miesto výkonu práce, nových kolegov a novú pracovnú pozíciu. A hlavne predstavte si seba samého. Aké pocity pri tejto predstave zažívate? Pomyslite si, ako by vyzerala hra na futbalovom ihrisku, keby hráči nemali bránku, do ktorej by mohli trafiť gól. Boli by dostatočne motivovaní? Je ťažké byť motivovaný, ak nemáme stanovený žiadny cieľ.

  1. Buďte vytrvalý

Ak chcete byť skutočne motivovaný, mať svoj sen nestačí. Musí vás hnať vpred skutočná túžba. V tejto fáze sebamotivácie hrá významnú rolu váš dôvod odhodlania a vysnívaná predstava nového zamestnania. Nevzdávajte sa za žiadnych okolností. Pri prvom zaváhaní si spomeňte na príčiny svojho odchodu z aktuálneho zamestnania a predstavte si samého seba v novom zamestnaní.

  1. Zabudnite na výhovorky

Pokiaľ ste sa odhodlali k zmene, nespochybňujte svoje vlastné rozhodnutie. Nehľadajte zbytočné zámienky, prečo v aktuálnom zamestnaní naďalej zotrvať. Pokiaľ zmena k lepšiemu nenastala doteraz, zázrak sa neudeje na počkanie.

  1. Postupujte krok za krokom

Môže vás prepadnúť pocity obáv a strachu z budúcnosti. Čo ak si nenájdem žiadnu prácu? Čo ak mi dajú výpoveď? Čo ak to nezvládnem? Zabudnite na takéto prehnané stavy úzkosti. Postupujte postupne, stačí spraviť jeden krok vpred, nemusíte sa hýbať míľovými krokmi. Nikto od vás nežiada, aby ste dali okamžitú výpoveď. Buďte obozretný, ale nestrácajte odvahu. Navštívte pre začiatok napríklad pracovný portál www.kariera.sk a vyhľadajte si zamestnanie, na ktoré máte dostatočnú kvalifikáciu, vzdelanie alebo potrebnú prax.

  1. Nevracajte sa k minulosti

Zabudnite na všetky problémy a krivdy, ktoré vás postretli v aktuálnom zamestnaní. Nemyslite na kolegov, ktorí sa k vám nechovali kolegiálne. Ani na šéfa, ktorý nikdy nedokázal oceniť vašu prácu. Pokiaľ v sebe budete živiť nenávisť a negativizmus, nikdy nedosiahnete bod spokojnosti. Myslite pozitívne a zabudnite na minulosť.

Veríme, že v sebe objavíte dostatočnú sebamotiváciu a nájdete chýbajúce šťastie v novom zamestnaní, ktoré zmení váš život k lepšiemu.

Všetky naše sny sa stanú skutočnosťou, ak sa odvážime za nimi ísť. Walt Disney

Viac o téme: Práca Zmena Zamestnanie Povinnosti Motivácia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy