Chcete zarábať milióny? Skúste to ako učiteľka škôlky

Učitelia vykonávajú jedno z najdôležitejších povolaní v spoločnosti, napriek tomu nie sú dostatočne finančne ohodnotení.Učitelia vykonávajú jedno z najdôležitejších povolaní v spoločnosti, napriek tomu nie sú dostatočne finančne ohodnotení. Zdroj: photl.com

Učiteľka v materskej škôlke Deanna Jump (43) sa stala milionárkou potom, ako začala predávať učebné plány pre druhých učiteľov na svojej webstránke.

Štyridsaťtriročná učiteľka Deanna Jump z amerického štátu Georgia bola nespokojná so svojim platom v materskej škôlke. Svoju prácu mala nadovšetko rada, ale to jej však nestačilo, aby bez problémom aj s manželom utiahli život 3-člennej rodiny. Deanna sa najprv rozhodla svoj „problém“ riešiť u svojho zamestnávateľa. Zašla za riaditeľkou školy a požiadala o zvýšenie platu. Napriek tomu, že sa žiadneho zvýšeniu nedočkala, dostala od riaditeľky odpoveď: „Ste šikovná, máte aj dobre vymyslený učebný program pre deti, všetci o vás rozprávajú, ale naša škôlka si nemôže dovoliť zvýšiť vám plán.“

Deanna mala po tejto odpovedi viacero možností, ako sa posunúť ďalej:

  1. Zamestnať sa u konkurencie.
  2. Otvoriť si vlastnú materskú škôlku.
  3. Predať svoje vlastné skúsenosti.
Deanna Jump, učiteľka v Galéria fotiek (2) Zdroj: internet
Nakoniec sa matka troch detí rozhodla pre poslednú možnosť. S bývalým učiteľom Paulom Edelmanom založila v roku 2006 internetovú stránku TeacherPayTeachers.com, na ktorej začala zdieľať svoje denné učebné plány. Jej osnovy a lekcie si mohli stiahnuť ostatní učitelia, aby mali námet na svoje hodiny, za priemerný poplatok od 5 do 8 dolárov.

„Zabaviť deti v škôlke je veľmi ťažké. Každé je iné a ich aktivity sa menia podľa veku. Vždy je však na učiteľovi, aby udržal pozornosť nielen jedného dieťaťa, ale aj celej skupiny. Program na hodine musí byť živý, aby sa deti nenudili a mali stále niečo nové,“ hovorí Deanna Jump.

Deanna rozbiehala svoj biznis pomaly. Prvý rok na svojej stránke zarobila iba 300 dolárov. Nevzdávala sa však a naďalej na svoju stránku dopĺňala učebné programy. Reklama na jej stránku sa šírila pomaly. Nakoniec sa jej podarilo predať 161 tisíc kópii jej lekcií. Napriek svojmu úspechu sa nevzdala svojej denno-dennej práce v materskej škôlke, kde pracuje dodnes a na svoju webstránku naďalej dopĺňala vzdelávacie programy pre učiteľov.

Svoju platformu neskôr rozšírila aj pre ostatných učiteľov, ktorí môžu svoje materiály materiály pridávať na stránku a zarábať na ich zdieľaní. Na stránke TeacherPayTeachers.com je registrovaných 1,8 milióna učiteľov a za ich nápady im bolo vyplatených okolo 30 miliónov dolárov. Deanna Jump nedala zarobiť iba sebe, ale aj svojim kolegom.

„Učiteľom chcem ukázať, že si môžu privyrobiť slušné peniaze,“ hovorí Deanna Jump.

Dopyt po jej materiáloch je nielen v Amerike, ale aj z Európy, Afriky, Ázie a Austrálie. Učitelia na celom svete bojujú s rovnakými problémami. Nedostatočné materiály a nízky príjem.

Hľadáte miesto učiteľky v materskej škole? Učiteľské pozície ponúkame na stránke Kariera.sk.

Viac o téme: Amerika Materiály Škôlka Učiteľka Osnovy Jump Škôlky Študijné Deanna Miliónárka
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: huffingtonpost.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy