10 obľúbených predsavzatí v práci do nového roka

Predsavzatia do nového roka sú dôležité pre naštartovanie kariéry.Predsavzatia do nového roka sú dôležité pre naštartovanie kariéry. Zdroj: photl.com

S príchodom nového roka si väčšina ľudí dáva predsavzatia. Jedni si sľubujú, že budú zdravšie jesť, schudnú, či začnú sporiť viac peňazí alebo si nájdu lepšie platenú prácu. Ďalší túžia po povýšení v práci či lepších pracovných vzťahov.

Novoročné predsavzatia často odzrkadľujú veci, ktoré chceme zmeniť v našom živote. Ak si už teraz vytvoríte plán, ktorý by ste chceli splniť v práci v najbližšom období, pomôže vám to napredovať dopredu. Niektoré predsavzatia môžu byť zamerané na zmenu smerom do vášho vnútra. Môžete popracovať na zlepšení niektorých vašich vlastností či dokonca na zmene vášho myslenia. Ďalšie predsavzatia sa môžu týkať pracovných návykov a kariérnych vylepšení smerom k vašim spolupracovníkom. Rozšíriť si môžete aj profesijnú sieť kontaktov alebo zvýšiť povedomie o vašom mene vo vašom okolí.

Ľudia si častokrát dávajú  veľké predsavzatia, ktoré veľmi ťažko splnia. Z roka na rok nakoniec poľavujú zo svojich nárokov. Ak chcete zostať na zemi a stanoviť si realistické ciele, inšpirujte sa rebríčkom desiatich najobľúbenejších predsavzatí pracujúcich.

  1. Získajte povýšenie
    Dôležité je uvedomiť si, aké úlohy vykonávate a čo by ste v prípade povýšenia dokázali uskutočniť a priniesť pre firmu. Položte si otázku, potrebuje vás vaša spoločnosť?
     
  2. Znížte stres
    Uvedomte si, či stres, ktorý prežívate prichádza z vonkajších zdrojov alebo z vášho pracovného prostredia (od kolegov alebo šéfa). Možno si iba na svoje „ramená“ nakladáte príliš veľa práce. Začnite preto s jednoduchými vecami. Dostatočný spánok vám môžete odbúrať stres a začnite pravidelne vykonávať športovú aktivitu.
     
  3. Zorganizujte si lepšie pracovný čas
     
  4. Ak nie ste spokojný v práci alebo vás práca nenapĺňa robte s tým niečo. Pustite sa do hľadania novej práce.
     
  5. Ak v práci trávite príliš veľa času, snažte sa nájsť optimálny čas medzi prácou a súkromným životom.
     
  6. Efektívne využívajte sociálne siete
     
  7. Zlepšite si vzťahy s vašim šéfom a kolegami
     
  8.  Vylepšite si komunikačné schopnosti
     
  9. Zvýšte si kvalifikáciu štúdiom
     
  10. Sledujte najnovšie telekomunikačné trendy

Aké predsavzatia si dávajú čitatelia pracovného portálu Kariera.sk? Prečítajte si ich na našej facebookovej stránke.

Viac o téme: Kariéra Nový Ciele Rok Predsavzatia 2013
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj:

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy