Nezamestnaní Slováci prekvapili pri testovaní jazykovej úrovne

Test z anglického jazyka absolvovalo 55 percent návštevníkov JobExpo, ktorí v priemere dosiahli úroveň jazyka – stredne pokročilý B2.Test z anglického jazyka absolvovalo 55 percent návštevníkov JobExpo, ktorí v priemere dosiahli úroveň jazyka – stredne pokročilý B2. Zdroj: photl.com

Počas minulotýždňového veľtrhu práce JobExpo v Nitre, si svoje jazykové a IT zručnosti mohli otestovať uchádzači o zamestnanie v stánku pracovného portálu Kariera.sk. Prečítajte si, aké dosiahli výsledky.

Zo štatistických informácií na pracovnom portáli Kariera.sk vyplýva, že zhruba pri polovici pracovných ponúk od rôznych spoločností je potrebná znalosť aspoň jedného cudzieho jazyka. V 63-percentách ponúk je to angličtina a práve znalosť tohto jazyka si overili uchádzači na veľtrhu práce JobExpo.

Test z anglického jazyka absolvovalo 55 percent návštevníkov, ktorí v priemere dosiahli úroveň jazyka – stredne pokročilý B2. Tá hovorí o tom, že človek rozumie hlavným myšlienkam v zložitejších textoch a zároveň sa vie zapojiť do odbornej diskusie vo svojej odbore.

 

„Úroveň jazyka B2 je ukazovateľom toho, že polovica uchádzačov, ktorí absolvovali testy sa vedia plynulo dohovoriť  v danom jazyku,“ hovorí Andrea Miklasová z portálu KarieraInfo.sk.

Stánok Kariera.sk na veľtrhu Galéria fotiek (9) Zdroj: Andrea Miklasová


Až jedna tretina uchádzačov, ktorí testy vykonali si svoj výsledok aj priradili na svoj profil na stránke Kariera.sk. Tí najlepší sa mohli pochváliť, že test z angličtiny a nemčiny vykonali s hodnotením B2 (40 % pri anglickom jazyku a 75% pri nemeckom jazyku).

 „Priradiť testy na svoj profil je pre uchádzačov veľkou výhodou. Odlíšia sa od ostatných uchádzačov a budúcemu zamestnávateľovi dávajú signál o tom, že pre získanie práce sú ochotní obetovať viac času. Ľudia by si okolo seba mali vytvárať dobré renomé,“ hovorí Andrea Miklasová.

Menší záujem mali návštevníci JobExpo o vypracovanie IT testov. Bežné počítačové zručnosti pri práci s počítačom si otestovalo 14,8 percent ľudí (s výsledkom A) a ovládanie programu MS Word – začiatočník si otestovalo 11,1 percent ľudí (s výsledkami B a C).

Ak chcete aj vy vedieť, aká je vaša reálna úroveň angličtiny a nemčiny, otestuje sa na Kariera.sk a výsledok z testu si môžete pripojiť k vášmu životopisu na pracovnom portáli, čím zdokladujete vašu jazykovú úroveň a váš celkový rating u budúceho zamestnávateľa stúpne.

Ak váš životopis zaujme budúceho zamestnávateľa a pozve vás na pohovor, nezabudnite sa naň dôkladne pripraviť. Pomôže vám aj to, že si zopakujete slovnú zásobu potrebnú na pracovný pohovor.

Pripravte sa na pohovor v anglickom jazyku!

Pripravte sa na pohovor v nemeckom jazyku!

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 9
Viac o téme: Test Expo Testovanie Testy Ľudí Úroveň Kariera.sk Job Jobexpo Jazyka Jazykové
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: red.

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy