8 spôsobov pre študentov, ako získať zamestnávateľa na sieti

Využite networking už počas štúdia.Využite networking už počas štúdia. Zdroj: photl.com

Študenti majú v dnešnom čase aktívneho využívania sociálnych médií veľkú šancu, ako môžu zabojovať už počas štúdia u budúceho zamestnávateľa.

Mladá generácia začala s využívaním sociálnych médií viac na osobný prospech ako pre vidinu zviditeľniť sa po pracovnej stránke. Preto sa pre niektorých môže zdať ich využívanie na kariérne účely nepotrebné. Obráťte preto list a využite sociálne siete pre vašu kariérnu budúcnosť.

 

8 spôsobom, ako získať zamestnávateľa počas štúdia:

  1. Kontakty v inom svetle
    Väčšina dospievajúcich a mladých ľudí zdieľajú na sieti neformálne rozhovory. Ak od tohto momentu začnete uvažovať  nad využívaním sociálnych sieti pre kariérne účely, budete sa na ne pozerať inak. Využite preto kontakty ľudí pre svoj prospech a oslovte ich, či nepoznajú osoby, u ktorých by ste vedeli získať prax alebo začať pracovať počas voľných dní.

  2. Cielenie po skupinách
    Sociálne siete ponúkajú nekonečné spôsoby, ako sa spojiť so širokou škálou ľudí. S minimálnym úsilím môžete zorganizovať spojenie vašich známych do tematických skupín. Uľahčite si tak prácu, kedy budete mať vyfiltrované kontakty a k nim pridružených ďalších ľudí s potrebného odboru. Keď si vytvoríte dané skupiny, môžete sa o nich strať prostredníctvom interakcie a konverzácie medzi nimi. Ak budete potrebovať profesijnú pomoc, môžete sa na nich obrátiť.

  3. Pomoc pri hľadaní práce
    Sociálne siete využijete aj pri hľadaní práce po skončení štúdia. Stačí zaloviť v zozname ľudí na sociálnych sieťach a aktívne využiť networking, t.j. vytvorenú sieť kontaktov, ktoré vám môžu rozvinúť vaše kariérne šance.

    Zaujímavosťou je aj pripojenie značiek (spoločností) na sociálnych sieťach, pre ktoré by ste radi pracovali. A nielen ich, vyhľadajte si priamo ľudí, ktorí pre tieto značky pracujú. Často sa stáva, že spoločnosti a ich zamestnanci zdieľajú na sieti informácie o voľných pracovných ponukách, ktoré by ste si rozhodne nemali nechať ujsť. Avšak po tom, ako si ich pridáte medzi svojich známych, nadviažte s nimi pracovný vzťah. Zapájajte sa do ich diskusií na sociálnych sieťach alebo do súťaží.

  4. Učenie je v móde
    Buďte neustále v kontakte s odborníkmi z odboru a s expertmi vo vašom poli pôsobenia. Takýmto spôsobom si budete môcť prehĺbiť svoju vlastnú úroveň znalosti a zostať tak na vrchole trendov a aktuálnych problémov. Neustále prehlbovanie štúdia je aj výborný doplnok k vášmu vzdelávaniu po škole, ktoré vhodný čas využijete.

  5. Neschovávajte sa za „oponou“
    Rýchlosť a virtuálne aspekty sociálnych médií môže ľudí zvádzať k menšej profesionalite. Niekedy je totižto sarkastické alebo tvrdšie vyjadrenie znesiteľnejšie v písanej podobe ako určené adresne.

  6. Nie je to iba o tebe
    Pamätajte si, že v sociálnych médiách je vždy odsudzované permanentné vyzdvihovanie vlastnej osoby nad ostatnými. Premýšľajte o tom, aký tip zverejneného obsahu by privítalo vaše publikum a ktoré by viac ohodnotilo. Poukážte na svoju otvorenosť smerom k dobrým nápadom.

  7. Zaujímajte sa o cudzie projekty
    Sociálne siete poskytujú výborný spôsob prezentácie vašich znalostí. Ak budete na nich odporúčať zaujímavé články z vašej profesie alebo komentovať trendy na vašom blogu, ukážete tak svojmu publiku mieru záujmu.

  8. Zapôsobte dobrým dojmom
    Zamestnávatelia, budúci kolegovia, ako aj ďalší odborníci si určite pozrú vašu mieru aktivity na sociálnych sieťach. Preto si uvedomte, kto sú vaši diváci na sociálnych sieťach a aký dojem chcete na nich zanechať. Ak si vašu cestu uvedomíte už počas štúdia na škole, dostávate sa na dráhu pokrokového myslenia a stávate sa atraktívnym kandidátom pre vášho budúceho zamestnávateľa.
Viac o téme: Kariéra Študent Študenti Sociálne Médiá Siete Networking
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Mashable.com; red

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy