Matematik prezradil, ako vyhral v lotérii: Okabátil systém, vyhral 14-krát a išiel na predčasný dôchodok

Kto by nechcel vyhrať v lotérii? Získať obrovskú kopu peňazí a splniť si všetky svoje sny. Prestať chodiť do práce, kúpiť si veľký dom, poriadne auto, rozmaznávať sa. Veríte pri zaškrtávaní čísel na šťastie? Pravdepodobne robíte chybu. Rumunsko-austrálsky matematik totiž prišiel na to, ako sa dá systém obísť a vyhrať. S radami, čo presne treba robiť, sa podelil aj s ostatnými.

Je 4-krát väčšia šanca, že do vás udrie blesk než ako by ste mali vyhrať v lotérii. To ale, zdá sa, neplatí pre Stefana Mandela, rumunsko-astruálskeho ekonóma, ktorý v lotérii vyhral už 14-krát. Prvé dve výhry sa mu podarilo získať v rodnom Rumunsku, kde sa snažil zarobiť peniaze pre svoju rodinu, aby mohli opustiť komunistickú krajinu. Jeho vtedajší mesačný plat bol okolo 76 eur. Presťahoval sa do Izraela a neskôr do Austrálie, kde sa usadil. Tu v lotérii vyhral až 12-krát.

Ak sa aj niektorým šťastlivcom podarí vyhrať, väčšinou im zakrátko z výhry nič nezostane. Minú ju na domy a drahé autá, v automatoch alebo na oblečenie. Aj preto sa odporúča, aby každý výherca v lotérii mal svojho finančného poradcu, ktorý mu pripraví plán, ako tieto peniaze použiť správne na zabezpečenie lepšej budúcnosti. Výherca by si vraj mal okrem poradcu zabezpečiť napríklad aj právnika a šikovného účtovníka.

A práve právnik mohol pomôcť Mandelovi, matematikovi, ktorý okabátil systém jednej z lotérií. To bol dôvod, prečo sa dostal v Izraeli do väzenia na 20 mesiacov. Jeho postup síce bol v danom čase legálny, neskôr sa (po odhalení Mandelovho systému) pristúpilo k sprísneniu podmienok. Dnes by už Mandelov postup nefungoval, nie je totiž možné kúpiť celý kotúč tiketov a vytlačiť si ich doma. Práve to sú totiž dve kľúčové podmienky v Mandelovom postupe, ako vyhrať lotériu.

6 krokov, ako sa Mandelovi podarilo vyhrať v lotérii

  1. Vypočítajte maximálny počet možných kombinácií. (Ak ide o lotériu, v ktorej musíte zaškrtnúť 6 čísel od 1 po 40, maximálny počet možných kombinácií je 3 838 380.)
  2. Nájdite lotérie, v ktorých je jackpot troj a viacnásobne vyšší ako počet možných kombinácií.
  3. Získajte dostatok peňazí na zaplatenie každej kombinácie. (Mandel dal dokopy 2 524 ľudí - investorov, ktorí mu požičali peniaze – spoločne investovali do lotérie.)
  4. Vytlačte si tikety s každou možnou kombináciou. (Kedysi to bolo legálne. Dnes sa už môžu tikety kúpiť iba v obchode).
  5. Doručte tikety do autorizovaných obchodov.
  6. Vyhrajte peniaze. A nezabudnite vyplatiť investorov. (V roku 1987 Mandelovi išlo z celkovej výhry 1,3 milióna slušných 97-tisíc dolárov.)

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: jm; Foto: gettyimages
 
Staršie správy
Staršie správy