12 pravidiel do života, ktoré by mal poznať každý: Staňte sa úspešným človekom

Neplatíte si sedenia u skvelého mentora, ktorý by vám poradil, ako sa posunúť v živote? Nemáte úspešného strýka, ktorý by vám prezradil recept na zaručené zbohatnutie? Nepoznáte nikoho, kto by vám prezradil, ako to chodí v kariérnom svete a aké kroky sa oplatí podniknúť, aby ste sa stali úspešným človekom? Ak chcete vedieť, čo vedie k tomu, aby ste žili spokojný a šťastný život, začnite už dnes uplatňovať týchto 12 jednoduchých pravidiel, ktoré sú základom úspechu.

 

 

 

  1. Bez sebavedomia nič nedokážete
    Zbavte sa pochybností a verte si. Dokážete toho veľa, len musíte začať veriť v seba a svoje schopnosti. Vystavujte sa situáciám, ktoré vám nie sú príjemné, púšťajte sa do vecí, ktoré vás tak trochu desia. Pochváľte sa, ak ich zvládnete a pripomínajte si, ako ste sa v danej situácii zachovali.
  2. Budete mať taký život, aký si vytvoríte
    Nečakajte na šťastnú náhodu, výhru v športke či povýšenie, pokiaľ vás šéf nevidí. Strojcom svojho šťastia ste iba vy sami, nikto iný. Ak chcete viac, musíte si po to prísť sami.
  3. Byť neustále vyťažený neznamená, že ste produktívny
    Aj vy máte okolo seba ľudí, ktorí sa neustále ponáhľajú, utekajú zo stretnutia na stretnutie a nič nestíhajú? Chyba je v časovom manažmente. Naučte sa, ako si zorganizovať svoj čas a povinnosti, majte rovnomerne vyvážené pracovné povinnosti a voľný čas.
  4. Ste taký dobrý, ako ľudia, ktorými sa obklopujete
    Ak chcete uspieť, musíte sa obklopiť úspechom. Ako? Dostaňte sa bližšie k ľuďom, ktorí vás inšpirujú, ktorých obdivujete, ktorí sú vaším vzorom.
  5. Nehovorte áno, pokiaľ to nemyslíte vážne
    Ak kývnete v práci každému na všetko, pretože jednoducho nechcete alebo neviete, ako povedať nie, koledujete si o vyhorenie. Ak nemáte čas alebo nestíhate urobiť to, o čo vás žiadajú, jednoducho odmietnite. Nič na tom nie je.
  6. Prestaňte sa podceňovať
    Hovoríte si občas v duchu, že toto nezvládnete, že na tamto nemáte? Skončite s tým! Začnite si veriť, zmeňte svoj pesimistický pohľad a staňte sa optimistom. Dokážete viac, ako si myslíte, to však nezistíte, kým to neskúsite.
  7. Prestaňte sa pýtať: „Čo ak?“
    Čo najhoršie sa môže stať? Buď bude dobre, alebo ešte lepšie. Pokiaľ nejde o život, nejde o nič, pamätajte si to. Netrápte sa dopredu vecami, ktoré neviete ovplyvniť. Rátajte vždy s tým najlepším, pozitívne myslenie dokáže veľa urobiť.
  8. Zaraďte do svojho života cvičenie a dostatok spánku
    Starať sa o seba samého je niečo, čo mnohí z nás podceňujú. Cvičením sa udržiavate vo forme a okrem príťažlivého vzhľadu si tým tiež dopomôžete k dobrému zdraviu. Dostatok spánku zas potrebujeme na to, aby si náš mozog oddýchol a fungoval tak, ako má.
  9. Začnite dosahovať malé víťazstvá
    Nemusíte dosiahnuť hneď obrovský úspech. Áno, bolo by to skvelé, ale vydajte sa najprv na cestu menších úspechov. Tie vás budú motivovať ísť ďalej, zvýšia vám sebavedomie a možno aj otvoria cestu k novým príležitostiam.
  10. Nehľadajte dokonalosť
    Je to stratený čas, dokonalosť totiž neexistuje. Nečakajte, že budete stopercentný, nič a nikto okolo nás nie je. Ak ste na seba príliš prísny, spôsobíte si skôr sklamania a pocity smútku – a tým sa predsa v živote chcú ľudia vyhnúť. Nespôsobujte si ich preto sami.
  11. Sústreďte sa na riešenia
    Vznikol problém? Fajn, zamerajte sa na spôsoby jeho riešenia. Netrápte sa tým, že sa objavili nejaké nezrovnalosti, to sa stáva. Namiesto zúfania sa radšej naštartujte a pokúste sa situáciu vylepšiť.
  12. Odpúšťajte si
    Urobili ste v živote nejaké chyby? Zachovali ste sa v minulosti spôsobom, ktorý by ste dnes chceli zmeniť? Nežite minulosťou, netrápte sa zbytočne. Poučte sa zo svojich chýb a prešľapov a vyvarujte sa ich v budúcnosti.
Viac o téme: Šťastie Úspech
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: inc; Foto: Getty Images

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy