Chcete žiť šťastnejší život? Prestaňte márniť svoje víkendy, urobte radšej toto

Pracovný týždeň sa väčšinou vlečie slimačím tempom, od piatkového večera sa však zdá, že čas sa snaží dobehnúť zameškané. Ani vy sa často nenazdáte a už je zrazu nedeľa večer? Nestačíte sa čudovať, ako rýchlo ušli tie dva dni voľna? Pravdepodobne aj vy patríte medzi tých, ktoré svoje víkendy pravidelne premárňujú. Ako to zmeniť? Inšpirujte sa týmito radami.

  1. Neponocujte a nevstávajte na obed
    Ak ste zvyknutý ukladať sa na spánok cez týždeň o desiatej, no cez víkend ťaháte do druhej ráno, poriadne to zamáva s vašim režimom. Takáto zmena váš organizmus poriadne prekvapí, nečudujte sa preto, ak sa budete počas dňa cítiť unavený a „oťapený“.
  2. Rozlúčte sa s elektronikou
    Televízia, internet, smartfón – tie nás najviac oberajú o drahocenné víkendové voľno. Bežne ich využívate počas celého týždňa, rozlúčte sa s nimi aspoň cez víkend. Zrazu uvidíte, ako veľa času máte.
  3. Venujte sa svojím koníčkom
    Cez pracovný týždeň na ne väčšinou nemáme čas, víkend je však na naše záľuby ako stvorený. Venujte sa počas dvoch dní voľna činnostiam, ktoré vás tešia, rozvíjajú a obohacujú. Vyčleňte si na ne v rámci víkendu nejaký čas.
  4. Socializujte sa
    Neponevierajte sa bezcieľne po byte či dome, nezostaňte celý deň v pyžame. Navštívte svojich rodičov, starých rodičov, dohodnite si stretnutie s kamarátmi z detstva či spolužiakmi zo strednej školy. Stráviť čas s blízkymi ľuďmi či tými, ktorých máte radi, je jedna z najužitočnejších víkendových aktivít, ktoré môžete podniknúť.
  5. Hýbte sa
    Zbaľte si to najpotrebnejšie a vyberte sa na výlet. Kde ste už dávno neboli? Alebo je miesto vo vašom okolí, ktoré ste ešte nenavštívili? Buďte cez víkend aktívny, hýbte sa: spravte si cyklistický výlet, vydajte sa na turistiku, choďte si zacvičiť, zaplávať - čokoľvek. Len sa vyhnite  „gaučovaniu“ celý víkend s televízorom pred sebou a smartfónom v ruke.

Ako trávite svoj voľný víkend vy?

Viac o téme: Voľný čas Víkend
  • Autor: © Zoznam/es
 
Staršie správy
Staršie správy