8 osvedčených trikov, vďaka ktorým budete vyzerať inteligentnejšie

Nosenie okuliarov s hrubým rámom môže spôsobiť, že budete na prvý pohľad vnímaný ako inteligentný človek. Toto je prvý z trikov, ktoré môžete využiť na to, aby ste vyzerali inteligentnejšie, ako v skutočnosti ste. Prečo by ste to mali robiť? V mnohých prípadoch je to či vyzeráte inteligentne rovnako dôležité ako váš intelekt. Ak prídete na dôležitý rozhovor, prezentáciu alebo rokovanie, mohlo by stáť za to, niekoľko z týchto trikov využiť, aby ste pôsobili ako skutočný odborník.

 

 

  1. Hovorte zreteľne
    Aj keď dvaja ľudia hovoria presne to isté, ten, kto to hovorí dôraznejšie, bude vnímaný ako múdrejší. Ak dvaja rečníci vyslovia presne tie isté slová, ale jeden hovorí trochu rýchlejšie a hlasnejšie s menším počtom prestávok a väčšou variabilitou hlasitosti, bude považovaný za energickejšieho, informovanejšieho. Takže ak chcete tento trik využiť, stačí ak budete pri rozprávaní meniť výšku hlasu, hlasitosť, rýchlosť a úroveň energie.
  2. Verte si
    Sebadôvera a inteligencia idú ruka v ruke. Iní ľudia si všimnú, že si veríte, vďaka čomu sa im budete zdať inteligentnejší. Navyše nezabúdajte na to, že ak konáte s istotou, váš skutočný výkon sa tiež môže rapídne zvýšiť.
  3. Udržujte očný kontakt
    Je pravdou, že ľudia, ktorí sa ostatným pozerajú priamo do očí, sú vnímaní ako sebavedomí, čestní, dôveryhodní a nebojácni. Ale vedeli ste, že vďaka tomuto zvyku vyzeráte inteligentnejšie? V jednej štúdii účastníci, ktorí vedome udržiavali očný kontakt, mali výrazne vyššiu vnímanú inteligenciu.
  4. Vytvorte graf
    Grafy na ľudí vždy zapôsobia. Navyše spôsobujú, že ich tvorca vyzerá dôveryhodne a inteligentne. Podľa jednej štúdie správy, ktoré obsahujú grafy sú omnoho dôveryhodnejšie. Pri najbližšej tvorbe prezentácie pokojne vytvorte jeden graf navyše. Nemusí byť zložitý, stačí ak bude presný.
  5. Vynechajte prípitok
    Zaujímavosť, ktorá stojí za zapamätanie: stačí, keď vidíme niekoho, ako drží pohárik, aby sa nám zdal menej inteligentný. Nie je to tým, že predpokladáme, že menej múdri ľudia viac pijú. Je to tým, že vnímaná korelácia medzi alkoholom a poruchami mozgu je taká silná, že automaticky predpokladáme zhoršenie.
  6. Pri písaní používajte jednoduchý jazyk
    Skutočná inteligencia hovorí sama za seba, takže nemusíte predvádzať svoju pôsobivú slovnú zásobu. Okrem toho vždy je šanca, že sa mýlite. Je oveľa lepšie zamerať sa na efektívnu komunikáciu ako na to, aby ste na ľudí zapôsobili.
  7. Šaty robia človeka
    Obliekajte sa pre prácu, ktorú chcete získať. Túto radu všetci dobre poznáme. Ale málokto vie, že ju potvrdzuje aj výskum. To, ako sa obliekate ovplyvňuje, ako vás ostatní vnímajú.  Existuje štúdia, ktorá ukázala, že to, ako sa obliekate, ovplyvňuje aj váš pracovný výkon. Skupina ľudí, ktorú nútili nosiť laboratórne plášte, zlepšila svoj výkon v úlohách, ktoré si vyžadovali inteligenciu a koncentráciu.
  8. Držte krok s davom
    Ľudia majú tendenciu pripisovať väčšiu inteligenciu - založenú na mentálnych atribútoch, ako je vedomie a úmysel - ľuďom, ktorí robia veci približne rovnakou rýchlosťou ako všetci ostatní.
Viac o téme: Peniaze Mozog Práca Múdrosť Trik Inteligencia Psychológia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Smartertoday: Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy