Povolania snov, ktoré sa zdajú byť príliš dobré na to, aby to boli skutočné

Ak by ste mohli vybrať akúkoľvek prácu, čo by ste si vybrali? Nie je príliš veľa ľudí, ktorí chcú stráviť zvyšok svojho pracovného života sedením pri stole a pozeraním na obrazovku. Bohužiaľ, príliš veľa ľudí uviazne v práci, ktorá sa im nepáči. Jedným z veľkých dôvodov je to, že ľudia neveria, že skutočne existujú skvelé pracovné miesta. Zatiaľ čo väčšina ľudí má pomerne obyčajné zamestnania, nájde sa aj hŕstka ľudí, ktorých pracovné miesta sa zdajú byť príliš dobré na to, aby to bola pravda.

 

Testovanie tobogánov

Odhadovaný plat: 29 000 eur ročne

Áno, je to skutočné zamestnanie. A dá sa pri nom pomerne slušne zarobiť. Má toto povolanie aj nejaké nevýhody? Može to byť náročné, najmä keď je vonku chladno a musíte sa vyzliecť a skočiť do vody, vyjadril sa Tommy Lynch pre The Mirror. Mimochodom, odkedy má túto prácu, ide to s ním dolu vodou.

Povolania snov, ktoré sa Galéria fotiek (4)

Reportér zameraný na kanabis a sex

Odhadovaný plat: Medzi 30 až 60 tisíc dolárov

Existuje veľa spôsobov ako si zarobiť príjemnými vecami, napríklad písať cestovateľské blogy alebo recenzie reštaurácii. Po nedávnom legalizovaní konope v niektorých štátoch v Amerike, sa roztrhlo vrece s recenziami na rôzne prevádzky a druhy tejto rastliny. Jeden reportér má však v náplni práce skúmať, aké účinky má táto zmena v legislatíve na sexuálny život obyvateľov. Zvládli by ste takúto úlohu?

Ochutnávač whisky Jack Daniels

Odhadovaný plat: Okolo 30 000 dolárov ročne

Ak vás šéf neustále karhá za pitie v práci – vyhľadajte odbornú pomoc alebo sa presťahujte do Tennessee, kde sa môžete stať testerom jednej z najlepších whisky na svete. Nájsť a opísať rôzne chute, ktoré sa v tomto zlatom moku nachádzajú, môže byť ťažšie ako sa na prvý pohlaď zdá. Ale ako sa vraví, tréning robí majstra.

Povolania snov, ktoré sa Galéria fotiek (4)

Netflix Tagger

Odhadovaný plat: 20 000 eur ročne

Verte či nie, ľudia dostávajú zaplatené za to, že sledujú Netflix. Povinnosťou sledovača Netflixu je oddávať sa veľkému množstvu seriálov a filmov a kategorizovať ich podľa rozsiahleho algoritmu stránky založeného na jemných emocionálnych aspektoch (ako je napríklad posudzovanie toho, aký sympatický je daný herec alebo herečka mladým mužom), ktoré by mohol počítač preletieť. Takto Netflix zdanlivo vie, čo sa nám páči, aj keď v skutočnosti sami nevieme, čo sa nám páči.

Zamestnanec tímu Google Street View

Odhadovaný plat: 28 tisíc eur ročne

Ak ste v dobrej fyzickej kondícii a chcete sa premávať najkrajšími mestami na svete, pravdepodobne sa budete chcieť pripojiť k tímu Google Street View Trike. Alebo, ak radšej všade cestujete pešo, pripojte sa k šťastným mužom a ženám, ktorí sa prechádzajú po miestach, ako je Grand Kaňon, s veľkou kamerou pripevnenou na hlavách.

Povolania snov, ktoré sa Galéria fotiek (4)

Opatrovateľ pandy

Odhadovaný plat: Asi 30 000 eur ročne

Byť opatrovateľkou rozmaznaných malých detí môže byť lukratívne, ale zároveň riadne otravné. Tak prečo nevymeniť ľudské deti za malé pandy a vychutnať si svoj nový, rozkošný kariérny postup? Čínske centrum ochrany pánd v Ya'an zamestnáva veľké množstvo pandích opatrovateliek - táto práca spočíva výlučne v starostlivosti o tieto rozkošné medvedíky.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Peniaze Práca Zábava Sen Povolanie Zárobky
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: bestlifeonline Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy