Kedy sa končí pracovný pomer?

poradnaporadna

Som na PN zo zlomenou nohou. So zamestnávateľom sme sa dohodli, že pracovný pomer končí dohodou k 31. 01. 2012 ale s dvojmesačnou výpovednou lehotou. Keďže som teraz na PN-ke a budem mať sadru až do 03. 02. 2012, tak sa mi dvojmesačná doba predĺži, a budem môcť pracovať, ešte tie dni čo som bol PN alebo končí pracovný pomer toho 31. 01. 2012 ako je na výpovedi?

Poradňa: V otázke uvádzate, že ste sa so zamestnávateľom dohodli na skončení pracovného pomeru k 31.1.2012 s dvojmesačnou výpovednou lehotou a z takejto formulácie máme problém určiť, či ste uzatvorili so zamestnávateľom písomnú dohodu, v ktorej je uvedené, že Váš pracovný pomer sa skončí k 31.1. alebo či Vám zamestnávateľ dal výpoveď a Váš pracovný pomer sa mal skončiť uplynutím výpovednej doby dva mesiace.

 

Ak ste uzatvorili písomnú dohodu, Váš pracovný pomer sa skončí k 31.1. Ak Vám dal výpoveď zamestnávateľ ešte pred začiatkom PN, trvanie výpovednej doby sa predĺži tak, že Váš pracovný pomer sa skončí až v posledný deň trvania PN; toto ustanovenie slúži na ochranu zamestnanca a neznamená, že by ste si museli nadpracovať čas, ktorý ste počas trvania PN nepracovali.

 

Okrem toho, vo Vašej otázke nie je uvedené, či dal výpoveď zamestnávateľ Vám alebo vy jemu. Ak ste dali výpoveď zamestnávateľovi vy, Váš pracovný pomer sa skončí uplynutím výpovednej doby a nebude sa predlžovať o čas trvania PN.

02.01.2012

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Pn Vypovedna doba
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy