Slovenský recept, ako sa z hobby 'varí' biznis

Zuzana Frešo - BeFreshZuzana Frešo - BeFresh Zdroj: red.

Pred týždňom sme vám predstavili kariéru podnikavej ženy Michaely Pribilincovej, ktorá vytvorila pozitívne rozprávky pre deti a dospelých. Dnes vám opäť v rozhovore predstavíme pozitívne podnikanie, ktoré je farebné, veselé, pravdivé a zároveň sladké. Naštartovala ho Zuzana Frešo, ktorá získala druhé miesto v súťaži žien podnikajúcich na internete eŽena roka 2014.

 

Míľnikom v podnikaní Zuzany Frešo bolo narodenie dvoch dcérok, keď začala omnoho viac riešiť otázku stravovania. Zo začiatku špekulovala, čo môže dať svojim deťom zjesť a čo radšej nie. Nakoniec sa rozhodla pre vylúčenie cukru a bielej múky a začala vyrábať raw food – smoothies, raňajky, sladkosti a narodeninové torty.

Čo vás priviedlo k tomu, aby ste sa zapojili do súťaže eŽena 2014?

Kamarátka ma pozvala na facebookovú akciu eŽena roka. Bola som veľmi zvedavá, kto vyhrá, tak som potvrdila účasť. Nakoniec som sa na podnet organizátorky prihlásila. 

Čo vám táto súťaž dala?

Najviac ma prekvapilo, že ma na základe tejto súťaže vygooglili ľudia z Talkshow Petra Marcina a pozvali ako hosťa. Obe tieto aktivity mi priniesli veľa nových „kamarátov“ na Facebooku, zvýšili návštevnosť webovej stránky, priniesli nové ponuky na spoluprácu a v neposlednom rade aj vyšší počet objednávok na torty a zabezpečenie firemných akcií (napr. raňajky do firmy a minikurz v zasadačke).

Zuzana Frešo - BeFresh Galéria fotiek (4) Zdroj: red.

Aká bola vaša kariérna cesta predtým, než ste sa pustili do podnikania s raw stravou?

Moja posledná pracovná pozícia bola organizačný manažér v spoločnosti, ktorá sa zaoberá organizovaním odborných konferencií. Táto práca bola veľmi zaujímavá, nakoľko som zostavovala program konferencií, navrhovala prednášajúcich, kontaktovala ich, zabezpečovala konferenciu aj po technickej stránke a robila marketing a PR. Potom som však otehotnela a rozhodla som sa venovať dieťatku.

Počas materskej som si spolu s kamarátkou založila portál sluzbydomov.sk. Tento portál začal ako moja databáza kontaktov. Slúži mamičkám a všetkým, ktorí nemajú čas a možnosť presúvať sa za službami. Maséri, pedikérky a dokonca aj autoumývarky vedia prísť ku klientom domov, zatiaľ čo dieťatko spí v postieľke. Ako dieťa rástlo, začala som uvažovať nad stravou. Aby som nestratila recepty, založila som si blog BeFresh. Ten sa postupne zmenil na webstránku s receptami s možnosťou objednať si tortu či kurz. 

Zdravo sa stravovať je akási malá životná filozofia. Plánujete rozšíriť svoj biznis aj o ďalšie produkty alebo služby? Aké máte podnikateľské plány do budúcnosti?

Čo sa týka nápadov, tých mám množstvo. Neustále dostávam nápady, čo by sa dalo urobiť, predať, vymyslieť. Bohužiaľ, ako matka a manželka mám na toto celé maximálne 6 až 7 hodín denne. Preto som sa rozhodla selektovať činnosti. Veľmi rada by som zostala malovýrobcom. Jednak preto, aby som stále mala kontrolu nad kvalitou výrobkov, ale taktiež preto, aby som si uchovala svoj čas pre rodinu a pre seba. Torty, koláčiky a kurzy vedia slušne zhltnúť každý kúsok voľného času, preto si ho starostlivo strážim. Napríklad aj tak, že už viac ako rok chodím raz do týždňa na divadelný krúžok do divadla Meteorit, čo je pre mňa najväčší relax.

Zuzana Frešo - BeFresh Galéria fotiek (4) Zdroj: red.

Podnikanie má svoje pozitívne aj negatívne stránky. S akými ste sa stretli na vašej ceste?

BeFresh som vždy brala ako hobby, z ktorého si “platím nové stroje do výrobne”. V súčasnosti BeFresh naberá na obrátkach, čo ma veľmi teší. Takže som zatiaľ len v radostnom ošiali bez negatívnych emócií.

Čo by ste poradili všetkým, ktorí zvažujú postaviť sa na vlastné nohy a začať podnikať?

Nebojte sa!

Zuzana Frešo - BeFresh Galéria fotiek (4) Zdroj: red.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Zuzana frešo Befresh Ezena roka 2014 Ezena
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: red. Text: Andrea Miklasová

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy