Skutočne neobvyklé benefity: Takéto výhody si užívajú zamestnanci v niektorých firmách

Zdroj: masáž, benefit, pracovisko

Benefity ako Multisport karta alebo stravné lístky sú dnes v lepších firmách takmer samozrejmosťou. Zahraničné, ale aj slovenské firmy ponúkajú popri mzde tiež iné benefity, ktoré slúžia predovšetkým na prilákanie a udržanie si kvalitných zamestnancov. Benefity sa menia podľa toho, aký je práve trend. Poďte sa pozrieť na najzaujímavejšie zamestnanecké benefity, ktoré dnes niektoré firmy svojim zamestnancom ponúkajú.

Firemný komorník

Potrebujete ísť na poštu, ale nemáte práve čas čakať v dlhom rade? Možno iba neznášate behanie po úradoch? Jedným z neobvyklých benefitov je tzv. firemný komorník, ktorý za vás vyzdvihne balíček na pošte. Ušetrí vám tým veľa času, ktorý môžete venovať svojej práci.

Fitko a masér na pracovisku

Okrem spacích boxov vám môže zamestnávateľ poskytnúť fitness alebo maséra v pracovnej dobe a priamo na pracovisku. Takéto benefity sú väčšinou regulované mierou, to znamená, že nemôžete byť na masáži celý pracovný deň. Odpočinok na masáži alebo vo fitku vám môže pomôcť s odbúraním stresu alebo predísť syndrómu vyhorenia.

Skutočne neobvyklé benefity: Takéto Galéria fotiek (3)

Nevyhoditeľní

Väčšina zamestnancov investuje veľa úsilia do svojej práce aj zo strachu, že by ich mohol nahradiť niekto mladší alebo kompetentnejší. Ak získate status nevyhoditeľnosti, tak vám nič podobné hroziť nebude. V niektorých firmách ho získate po niekoľkých rokoch dobre odvedenej práce - napríklad po 3 alebo 5 rokoch - prípadne k pozícii získate zlatý padáčik.

Príspevok na svadbu

Niektorí zamestnávatelia radi podporujú mladé páry, a preto im tiež môžu poskytnúť príspevok na svadbu. Neočakávajte sumu v radoch desaťtisícov. Ide skôr o symbolický svadobný dar. Podobný príspevok môžete dostať aj v prípade, že sa vám narodí prvé dieťa.

Skutočne neobvyklé benefity: Takéto Galéria fotiek (3)

Ako motivujú svojich zamestnancov Google, Facebook alebo Netflix?

Peniaze za chôdzu po schodoch, snežné dni alebo pandie piatky. Svetoznáme americké firmy ponúkajú často zvláštne benefity. Často tiež Európanov prekvapujú svojou štedrosťou.

Netflix ponúka benefit v podobe neobmedzenej dovolenky. Zamestnanci spoločnosti Netflix si môžu od roku 2004 zobrať toľko voľna, koľko chcú. Vďaka tomu mohol Netflix zaviesť štedrú rodičovskú dovolenku. V prvom roku po narodení dieťaťa navyše rodičia dostávajú plnú výšku svojho platu.

Facebook tiež prispieva na rodičovskú, konkrétne 4 000 dolárov za novo narodené dieťa. Neobvyklejší benefit, ktorý Facebook ponúka svojim pracovníčkam je príspevok vo výške až 20 000 dolárov za zmrazenie ich vlastných vajíčok.

Google zaviedol menej tradičný benefit, ktorý sa týka smrti ich zamestnancov. V prípade, že zamestnanec zomrie, bez ohľadu na to, na akej pozícii pracoval, internetový gigant Google bude vyplácať jeho partnerovi ďalších 10 rokov polovicu jeho ročného platu. Ak má zamestnanec deti, tak jeho dieťa bude poberať do 19 rokov od Googlu 1 000 dolárov mesačne.

O akých najzaujímavejších benefitoch ste počuli vy?

  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy