HP chystá najväčšie prepúšťanie: O prácu príde 34-tisíc ľudí

Laptop HP Chromebook 11,  8Laptop HP Chromebook 11, 8 Zdroj: TASR

Výrobcovi osobných počítačov šliapu na "päty" smartfóny a tablety a preto firma hľadá riešenia, ako znížiť svoje náklady. Z avizovaných 29-tisíc zamestnancov prepustí o päťtisíc viac.

Americká spoločnosť Hewlett-Packard (HP) oznámila, že predpokladá zrušenie počtu pracovných miest na hornej hranici pôvodne oznámeného rozpätia. To znamená, že firma by mala prepustiť o 5-tisíc zamestnancov viac, než plánovala na začiatku reštrukturalizácie.

Spoločnosť uviedla, že zvýšenie rozsahu prepúšťania oproti predpokladom, ktoré zverejnila koncom roku 2012, znamená, že do konca súčasného finančného roka (skončí sa v októbri) zruší 34-tisíc pracovných miest. Koncom roku 2012 uvádzala, že by to malo byť 29-tisíc zamestnancov.

Cieľom je zníženie nákladov. HP je najväčším výrobcom osobných počítačov na svete, no dopyt po nich neustále klesá, keďže zákazníci už dlhší čas prechádzajú na inteligentné telefóny a tablety.

Predpokladané náklady reštrukturalizácie HP by sa v dôsledku výraznejšieho prepúšťania mali zvýšiť z pôvodne očakávaných 3,6 miliardy USD (2,61 miliardy eur) na 4,1 miliardy USD.

Viac o téme: Počítač Notebook Laptop Prepúšťanie Zahraničné HP
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy