Opel zatvára závod v Európe. O prácu príde tisícka ľudí

Nemecký závod Opel v BochumeNemecký závod Opel v Bochume Zdroj: TASR

Závod v nemeckom Bochume uzatvorí automobilka skôr, ako plánovala. Môže za to niekoľkoročná strata spoločnosti. O prácu príde viac ako dvetisíc ľudí.

Spoločnosť Opel, európska divízia americkej automobilky General Motors (GM), sa dohodla s predstaviteľmi odborov na návrhu odstupného pre zamestnancov závodu v Bochumi. Ten by mali ku koncu budúceho roka uzavrieť.

Opel ponechá v Bochumi 700 zamestnancov, a to vďaka rozšíreniu logistických skladov. Okrem toho minimálne 200 ľudí z viac než 3000 súčasných zamestnancov závodu dostane možnosť presunúť sa do iných závodov automobilky.

Zatvorenie závodu v Bochumi je súčasťou stratégie firmy vrátiť sa v roku 2016 do zisku po tom, ako GM už viac než desaťročie zaznamenáva v Európe straty. Pôvodne chcela spoločnosť ponechať produkciu v Bochumi do konca roku 2016, a potom udržať v meste 1200 pracovných pozícií. V marci tohto roka však zamestnanci 50-ročného závodu tento plán zamietli. Opel a odbory sa však dohodli na návrhu odstupného pre zamestnancov v Bochume. Závod sa tak uzatvorí už koncom roku 2014.

Viac o téme: Opel Nemecko Závod Bochum Zatvorenie Zahraničné Závodu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: TASR, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy